Δίκη «ψευτογιατρού»: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα

Εννέα μήνες μετά την έναρξη της δίκης του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο εισαγγελέας της έδρας αναμένεται σήμερα να διατυπώσει την πρόταση του προς το δικαστήριο σχετικά με την ενοχή ή μη του βασικού πρωταγωνιστή και των 16 συγκατηγορουμένων του, σε μια αγόρευση που ενδέχεται να διαρκέσει ακόμη και δυο συνεδριάσεις λόγω του όγκου των υποθέσεων.
Κεντρικό πρόσωπο στο εδώλιο είναι ο 50χρονος «μαϊμού» γιατρός ο οποίος κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών του και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ τον… συνοδεύουν 16 πρόσωπα ως συνεργοί του, ανάμεσα τους κι ένας πρώην υπουργός της ΝΔ.

Η υπόθεση έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ένα βούλευμα «φωτιά» στο οποίο περιγράφηκαν όλες οι άπατες που έκανε ο «Dr Kontos», ο οποίος ανάλογα με την περίσταση εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA, αλλά και βοτανολόγος. Συνολικά, κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους και χρησιμοποιώντας δεκάδες διαφορετικά κόλπα κάθε φορά. Στην μια περίπτωση χρέωνε 19.800 ευρώ για μια ένεση με δικά του «μαντζούνια», ενώ σε άλλη χρέωσε 54.000 ευρώ σε ασθενή για τοποθέτηση μοσχεύματος που θα αποκαθιστούσε τα κινητικά του προβλήματα, για να του τοποθετήσει τελικά κυλινδρικό κλωβό αξίας 900 ευρώ!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που ο «ψευτογιατρός» εξαπάτησε την οικογένεια παιδιού με καρκίνο, όπου εμφανίστηκε ως «εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδικευμένες γνώσεις και πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας ανίατων ασθενειών (…) και πρότεινε να διακόψουν για το ανήλικο τέκνο τους την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη ως τότε θεραπεία και να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμά και μη, άγνωστης προέλευσης και χημικής σύστασης, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss