Δημήτρης Λιγνάδης: Παραπέμπεται σε δίκη για τέσσερις υποθέσεις βιασμών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να καθίσει στο εδώλιο ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Αυτό συμβαίνει μετά την έκδοση του βουλεύματος που τον παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ή νεαρών ανδρών.

Αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο: Ο Λιγνάδης πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης

Ειδικότερα, ομόφωνα το Αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο προφυλακισμένος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για τα αδικήματα που αντιμετωπίζει.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν πως υπάρχουν σε βάρος του κατηγορούμενου «επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται». Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως που χαρακτηρίζει τον άλλοτε επιτυχημένο σκηνοθέτη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα», διατάσσοντας παράλληλα τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη.

Η εισαγγελική λειτουργός σε μια πρόταση-καταπέλτη σκιαγραφεί το προφίλ του Λιγνάδη

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός σε μια πρόταση-καταπέλτη σκιαγραφεί το προφίλ του Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας: «Είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής. Ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα. Αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή».

Επιπρόσθετα, η εισαγγελέας στην πρόταση της για τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι κατηγορηματική τονίζοντας πως «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει, ενώ από την άλλη η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Λιγνάδης

Να σημειωθεί επίσης πως, ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για 4 αδικήματα. Ειδικότερα, φέρει κατηγορίες για:

  • τον βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010
  • τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο
  • τον βιασμό ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015
  • τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018

Το επόμενο βήμα είναι πλέον ο προσδιορισμός της δίκης του κατηγορούμενου σκηνοθέτη.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.