Δημόσια Διαβούλευση: Στρατηγική για κλωστοϋφαντουργικά

Η Κομισιόν καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε δημόσια διαβούλευση για να καταθέσουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους σχετικά με την στρατηγική της ΕΕ για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Όλοι οι πολίτες και οι οργανώσεις είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στη διαβούλευση που ξεκινάει με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δημόσια Διαβούλευση

Όπως αναφέρει στην ανοιχτή της πρόσκληση η Κομισιόν, όλοι οι παράγοντες της κλωστοϋφαντουργικής αλυσίδας, κατασκευαστές ινών, νημάτων, υφασμάτων ή ενδυμάτων/κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, έμποροι λιανικής πώλησης, συλλέκτες κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων μετά την κατανάλωση, διαλογείς και ανακυκλωτές, καθώς και ΜΜΕ, δημόσιες αρχές, πολίτες, καταναλωτές, κοινωνικοί εταίροι, επενδυτές, ερευνητικά κέντρα κ.ά, μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Δημόσια Διαβούλευση: Μέχρι 4 Αυγούστου η υποβολή των προτάσεων

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και θα λήξει στις 4 Αυγούστου. Αυτή η διαβούλευση αποτελεί πλευρά της προτεραιότητας που αποκτά ο τομέας της κλωστοϋφαντουργίας για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την κυκλική οικονομία και στρατηγική για τη βιομηχανία 2020.

Στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι η κλωστοϋφαντουργία ανακάμπτει από την κρίση της νόσου COVID-19 με βιώσιμο και ανταγωνιστικό τρόπο, με την εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στην παραγωγή, στα προϊόντα, στην κατανάλωση, στη διαχείριση αποβλήτων και στις δευτερογενείς πρώτες ύλες. Επίσης, η πρωτοβουλία θα στηρίξει τις επενδύσεις, την έρευνα και την καινοτομία.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss