DIY: Τα καλύτερα σπιτικά scrubs | Vita.gr

Ο εγγυημένος και κλασικός τρόπος για ένα λείο, λαμπερό και τονωμένο δέρμα είναι να ξεφορτωθούμε τα νεκρά κύτταρα. Και πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με τα καλύτερα σπιτικά scrubs που έχουμε δοκιμάσει.
Δείτε εδώ τα σωστά βήματα απολέπισης και διαλέξτε την αγαπημένη σας συνταγή από τις παρακάτω. Τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν.
Δείτε επίσης: Μυοκαρδίτιδα: Πόσο πιθανή είναι η εμφάνισή της μετά τον εμβολιασμό σε παιδιά
Για το πρόσωπο
 
Εύκολο scrub με 2 υλικά
Συστατικά
1 κουταλιά γλυκού τζελ ή σαπούνι καθαρισμού προσώπου
2 κουταλιές γλυκού λευκή ζάχαρη, χτυπημένη στο μπλέντερ
Οδηγίες
Καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπο με χλιαρό νερό και το σαπούνι μας και ξεπλένουμε με μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα, τρίβοντας απαλά το δέρμα. Βάζουμε στην παλάμη τα υλικά της συνταγής  και τρίβουμε τα χέρια μεταξύ τους μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στα πλαινά της μύτης, στις λεπτές γραμμές και στα ξηρά σημεία. Βρέχουμε μια μικρή πετσέτα και αφαιρούμε το scrub. Τέλος, ξεπλένουμε το πρόσωπο με δροσερό νερό για να κλείσουν οι πόροι και στεγνώνουμε με μια καθαρή, στεγνή πετσέτα.
Απολεπιστικό με χαλαρωτικές ιδιότητες
Συστατικά
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη1/2 κούπα λευκή ζάχαρη1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μέλι
5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
½ κουταλιές σούπας έλαιο βιταμίνης Ε
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, και απλώνουμε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό.  Κάνουμε μασάζ χωρίς να τρίβουμε, για να μην τραυματίσουμε το δέρμα, και αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών. Μετράμε ένα λεπτό για κάθε περιοχή του προσώπου, ξεκινώντας από το μέτωπο, έπειτα πάμε σε μύτη και πηγούνι, μετά στα ζυγωματικά και τέλος καταλήγουμε στον λαιμό.
Tip: Το σκραμπ που περίσσεψε το χρησιμοποιήσαμε στα χέρια επιμένοντας στα πετσάκια.  Μετά από λίγα λεπτά, τα χέρια έγιναν βελούδινα και τα πετσάκια μαλάκωσαν εντελώς. Εκπληκτική συνταγή που κάνει το δέρμα να μοσχομυρίζει και διώχνει το στρες.
Τip 2: Αντί για ελαιόλαδο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss