DIY Time! Κάνε ατμοθεραπεία και απόκτησε καθαρή & λαμπερή επιδερμίδα

Μιας που τα κέντρα αισθητικής είναι κλειστά, φρόντισε το δέρμα σου εσύ η ίδια!

Η ατμοθεραπεία δεν είναι μια νέα πρακτική περιποίησης της επιδερμίδας. Υπάρχει εδώ και χρόνια, είναι μέρος της ρουτίνας ομορφιάς -κατά κύριο λόγο- των γυναικών της Ανατολικής Ασίας και γίνεται με δύο τρόπους: στην καρέκλα της αισθητικού με ειδική συσκευή ατμοθεραπείας, ή στο σπίτι σου με τη βοήθεια… της κατσαρόλας σου.

Σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε, όπως καταλαβαίνεις, έχεις μόνο τη δεύτερη επιλογή και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Για να σου πούμε τι ακριβώς προσφέρει στο δέρμα σου η ατμοθεραπεία, αλλά και πώς θα την κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Κατ’ αρχάς, η ατμοθεραπεία είναι η διαδικασία κατά την οποία ο ατμός από το νερό «περνά» στο πρόσωπό σου και το ενυδατώνει. Δεν κάνει μόνο αυτό, όμως. Ο ατμός μαλακώνει την επιδερμίδα σου, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το πρόσωπο και χαρίζει στη στιγμή το απόλυτο glowing skin.

Και αν αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις ατμοθεραπεία στο σπίτι, δες παρακάτω…

Photo credit: @urbanlipimaging

Αφαίρεσε όλο το μακιγιάζ, καθάρισε καλά το πρόσωπό σου και πιάσε τα μαλλιά σου σε έναν κότσο για να μη σε εμποδίζουν. Βράσε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίξε μέσα (προαιρετικά) λίγο ευκάλυπτο. Μόλις αρχίσει να βγαίνει ατμός, απομάκρυνε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, στάσου πάνω από την κατσαρόλα, αλλά όχι πολύ κοντά. Σε απόσταση μεγαλύτερη από δέκα εκατοστά, ώστε να μην ερεθίσεις το δέρμα σου. Απόλαυσε τη διαδικασία και χαλάρωσε για 10-15 λεπτά. Μπορείς να εφαρμόζεις αυτό το beauty treatment μία με δυο φορές τον μήνα.

Extra tip: Αν υποφέρεις από κάποιο κρύωμα (ευχόμαστε όχι, ειδικά αυτόν τον καιρό), μπορείς να κάνεις ατμοθεραπεία για να διευκολυνθεί η αναπνοή σου και να καταπολεμηθεί η ρινική συμφόρηση.

Διάβασε ακόμα: Αυτά τα δύο λάθη κάνεις στο μακιγιάζ και δείχνει κουρασμένη η επιδερμίδα σου

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss