DIY Time! Περιποιήσου τα χείλη σου με μια πανεύκολη μάσκα ενυδάτωσης

Είναι Κυριακή και οφείλεις λίγη παραπάνω φροντίδα στον εαυτό σου.

Τα χείλη είναι από τα σημεία του προσώπου που ξεχνάμε πολύ συχνά. Ενώ φροντίζουμε ανελλιπώς το δέρμα μας, το καθαρίζουμε, κάνουμε scrub και έχουμε καθιερώσει μια καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς με ενυδατικές κρέμες και serum, τελικά τα χείλη καταλήγουν να μένουν πάντα στην άκρη.

Και συνήθως τη στιγμή που πας να βάλεις το κραγιόν ή το lip balm σου σκέφτεσαι ότι είναι ταλαιπωρημένα, σκασμένα και ξηρά με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι να κάνεις. Πρώτον, θα πρέπει να είσαι πιο τακτική με τη φροντίδα των χειλιών σου και ειδικά εν μέσω χειμώνα και πανδημίας. Βλέπεις, οι κρύες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη μάσκα προστασίας βασανίζουν τα χείλη μας περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις, λοιπόν;

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα- ακόμη και δύο φορές την εβδομάδα- θα πρέπει να κάνεις μια μάσκα χειλιών. Έτσι, τα χείλη θα ενυδατώνονται βαθιά και θα είναι ζουμερά και όμορφα. Και, κυρίως, δε θα σου δημιουργούν την αίσθηση τραβήγματος. Μην αγχώνεσαι! Δε χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα σε μάσκες για τα χείλη. Παρακάτω, σου προτείνω την πιο εύκολη, γρήγορη και θρεπτική DIY μάσκα ενυδάτωσης για πανέμορφα χείλη. Κάν’ την αμέσως τώρα!

Θα χρειαστείς:

¼ κουταλιάς γιαούρτι

¼ κουταλιάς μαγειρική σόδα

Ροδόνερο (προαιρετικά)

Ανακάτεψε και τα τρία υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και άπλωσε τη μάσκα πάνω σε στεγνά χείλη. Μόλις την απλώσεις και αν θέλεις, βάλε ταμποναριστά λίγες ακόμη σταγόνες ροδόνερο πάνω στα χείλη σου. Αυτό το μυστικό θα βοηθήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας να απορροφηθούν εις βάθος από τα χείλη σου και θα «κλειδώσει» την υγρασία. Συνολικά, θα πρέπει να αφήσεις τη μάσκα πάνω στα χείλη για 10-15 λεπτά. Έπειτα, ξεπλένεις και οπωσδήποτε βάζεις ένα lip balm για φροντίδα και extra ενυδάτωση.

Διάβασε ακόμα: Κάνε ένα διάλειμμα και δες 12 beauty φωτογραφίες-έργα τέχνης

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss