«Δρόμος Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη»

«Δρόμος Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Τιμής με σημείο εκκίνησης το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου – Μπλοκ 15 και τερματισμό το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διοργανώνουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τιμώντας τη Μνήμη των ηρώων που κρατούνταν στη διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ο αγώνας δρόμου καλύπτει απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους αγωνιστές στον τόπο εκτελέσεων.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Εκκίνηση: Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, «Καραϊσκάκης Α’»- Μπλοκ 15, στις 8.30 το πρωί (αντί για 9.00 που είχε προγραμματιστεί αρχικά).

Τερματισμός: Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα, η προκήρυξη του αγώνα  εδώ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss