Δυσοίωνες προβλέψεις: Ο βαρύς χειμώνας σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση τρομάζει την Ευρώπη

Καιρός: Περισσότερο κρύο στις αρχές του χειμώνα, φοβίζει η κρίση του κόστους ζωής και η έκρηξη στις τιμές της ενέργειας.

Για ισχυρό κρύο στην αρχή του χειμώνα πάνω από όλη την Ευρώπη, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.
Χιλιάδες νοικοκυριά ανησυχούν για τις επικείμενες αυξήσεις των τιμών για τη θέρμανση των σπιτιών, καθώς η Ευρώπη στο σύνολό της πιθανότατα θα βιώσει έναν πιο κρύο και ξηρό χειμώνα, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης που δημοσιεύονται από την μετεωρολογική υπηρεσία της ΕΕ.

Το καιρικό φαινόμενα La Nina
Επειδή, το καιρικό φαινόμενο La Niña θα έρθει νωρίτερα και ο χειμώνας θα είναι πιο κρύος, αυτό θα μπορούσε να επιβαρύνει νωρίτερα το κόστος ζωής.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα, εντείνοντας τις ανησυχίες για τα αποθέματα αερίου.

Τα μετεωρολογικά μοντέλα της υπηρεσίας της ΕΕ δείχνουν ότι η Ευρώπη είναι πιθανό να βιώσει τον ψυχρότερο, ξηρότερο και με λιγότερους ανέμους χειμώνα στις αρχές του και ίσως και από τον επόμενο μήνα.
Έκτακτες ανάγκες φυσικού αερίου
Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ένα κρύο και ξηρό κύμα το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, το οποίο θα επιδείνωνε την κρίση του κόστους ζωής, είναι πιο πιθανό, εξαιτίας της φετινής La Niña – ενός ισχυρού καιρικού μοντέλου που επηρεάζεται από τις ψυχρότερες θερμοκρασίες στον Ειρηνικό.
Το μόνο θετικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως είναι ότι ένα τυπικό έτος La Niña φέρνει αρχικά πολύ κρύες περιόδους αλλά στην συνέχεια φέρνει θερμότερ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss