Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις σε δύο διαφορετικά μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις σε συγκρούσεις στην Αλ Μπίρεχ, πόλη γειτονική της Ραμάλα, και ο άλλος σε συγκρούσεις στην Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο δεύτερος θάνατος δεν προκλήθηκε από ισραηλινά πυρά, αλλά από αυτά Παλαιστίνιων μαχητών κατά τις συμπλοκές αυτές. Το πρακτορείο Wafa και το υπουργείο Υγείας διευκρίνισαν ότι ο 26χρονος Γιαζάν Αφάνα σκοτώθηκε από σφαίρα του ισραηλινού στρατού στις συγκρούσεις στην Αλ Μπίρεχ.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν επίσης ότι ο 25χρονος Μαχμούντ Σουλεϊμάν Χάλεντ τραυματίστηκε σοβαρά σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων της Μπαλάτα, κοντά στην Ναμπλούς, και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του σε τοπικό νοσοκομείο.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε σήμερα αρκετές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη. Στην Μπαλάτα, “οι δυνάμεις άνοιξαν πυρ για αντίποινα σε πυρά που ρίφθηκαν προς την κατεύθυνσή τους”, σημείωσε επίσης, διευκρινίζοντας ότι συνέλαβε “έναν ύποπτο” και ότι έχει ενημερωθεί για τον θάνατο ενός Παλαιστινίου.

Στην επιχείρησή του στην Αλ Μπίρεχ, ο ισραηλινός στρατός προσθέτει ότι ρίφθηκαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ εναντίον του και ότι αντέδρασε χρησιμοποιών …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss