Εχετε αλλεργία στο αντηλιακό σας; Δείτε πώς θα το καταλάβετε | Vita.gr

Επειτα από μία ημέρα στην παραλία, ίσως κάποιες φορές να δούμε ερυθρότητα στο δέρμα ή να νιώσουμε το αίσθημα κνησμού. Σε όλους μας έχει συμβεί. Ωστόσο αυτό δεν οφείλεται απαραίτητα στο ότι δεν ανανεώσαμε εγκαίρως το αντηλιακό μας ή ότι μας ξέφυγαν κάποια σημεία. (Υπενθυμίζουμε ότι η ανανέωση του αντηλιακού πρέπει να γίνεται κάθε 2 ώρες.) Τα συμπτώματά μας μπορεί να οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση που προκάλεσε το αντηλιακό. Τέτοια είναι ο κνησμός, η ερυθρότητα, τα εξανθήματα, το πρήξιμο, η απολέπιση και σε σοβαρότερες περιπτώσεις οι φουσκάλες.
Πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο;
Καθόλου συχνό, απαντούν οι δερματολόγοι. Σύμφωνα με μελέτες λιγότερο από το 1% των ανθρώπων είναι αλλεργικοί στο αντηλιακό. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματι κάποια συστατικά τα οποία ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα, προκαλώντας αλλεργική αντίδραση. Πώς λοιπόν θα καταλάβουμε αν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία και τι πρέπει να κάνουμε;
Δείτε επίσης: Άμμος στο στόμα του μωρού; Πώς να το αποφύγετε
Τι είναι
Όπως κάποιοι έχουν αλλεργία ή ευαισθησία σε κάποιες τροφές, έτσι και σε εμάς μπορεί να παρουσιαστεί αλλεργική αντίδραση εξαιτίας κάποιου καλλυντικού, στη συγκεκριμένη περίπτωση του αντηλιακού. Πότε είναι πιο σύνηθες; Όταν έχουμε ευαίσθητο δέρμα. Αν αυτό είναι ήδη ερεθισμένο ή αφυδατωμένο, τότε πιθανότατα τα συμπτώματα να επιδεινωθούν εξαιτίας του αντηλιακού.
Αλλοι τύποι αλλεργίας 
-Φωτοαλλεργική δερματίτιδα
Αποτελεί την πιο κοινή μορφή αλλεργίας στον ήλιο και τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως μετά την πρώτη ή δεύτερη έκθεση στο φως το καλοκαίρι.
-Αλλε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss