Eco-friendly καλλυντικά: Πώς καταλαβαίνουμε ότι είναι όντως φιλικά στο περιβάλλον; | Vita.gr

Η βιώσιμη ομορφιά είναι κάτι που αρχίζει να απασχολεί ολοένα και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών. Από πού όμως καταλαβαίνουμε ότι όντως είναι αυτό που πρεσβεύουν; Από τα σύμβολα που υπάρχουν στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

O κύκλος με τα βέλη

Αυτός ο κύκλος με τα δυο τοξάκια στο εσωτερικό του, όπως το γινγκ-γιανγκ, σημαίνει ότι η εταιρεία που κατασκεύασε το καλλυντικό καλύπτει τα έξοδα ανακύκλωσης της συσκευασίας ή ότι έχει προσφέρει χρήματα για την ανακύκλωση σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Κάποιες φορές δεν είναι πράσινη, αλλά μαύρη.

Τρίγωνο από τρία βέλη

Στα αγγλικά ονομάζεται the mobius loop, ένα άγνωστο όνομα για ένα πολύ συνηθισμένο σύμβολο. Αυτό το τρίγωνο αποτελούμενο από τρία βέλη που έχουν δεξιόστροφη φορά σημαίνει ότι η συσκευασία μπορεί να ανακυκλωθεί. Όταν έχει έναν αριθμό στον κέντρο του σημαίνει ότι προέρχεται από ανακυκλωμένο υλικό, το ποσοστό του καθώς και τον τύπο του πλαστικού.

Το λαγουδάκι που πηδάει (leaping bunny)

Μεταφράζεται ως φιλικό προς τα ζώα και cruelty-free. Ανήκει στο πρόγραμμα Leaping Bunny και πρόκειται για το επίσημο και διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι η σύνθεση δεν είναι δοκιμασμένη σε ζώα και η εταιρεία του καλλυντικού δεν πραγματοποιεί οποιοδήποτε είδος τεστ σε αυτά.

 

Σφραγίδες πιστοποίησης

Υπάρχουν πολλές σφραγίδες πιστοποίησης οργανικών προϊόντων όπως η ιταλική ICEA, η γερμανική BDHI, ή η γαλλική Ecocert κ.ά. Το σύμβολο τους διασφαλίζει ότι πάνω από το 95% των φυτικών συστατικών της σύνθεσης προέρχεται από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες. Ωστόσο, αν στη συσκευασία αναγράφεται η λέξη «natural» σημαίνει ότι μόνο το 50% της σύνθεσης προέρχεται από υλικά βιολογικής προέλευσης.

Vegan

Βρίσκεται στο πίσω μέρος των καλλυντικά που δεν περιέχουν καθόλου ζωϊκά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου και του μελιού από τις μέλισσες. Συνήθως όσα είναι vegan είναι παράλληλα και cruelty free, οπότε έχουν και το σήμα με το λαγουδάκι.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss