Η ΕΕ ενδέχεται να επιβάλλει και άλλο πρόστιμο στη Google

Το προηγούμενο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι επέβαλε πρόστιμο €2,4 δισεκατομμυρίων στη Google, αλλά ενδέχεται αυτή να μην ήταν η τελευταία της λέξη. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επιβάλει και άλλο, ακόμα μεγαλύτερο πρόστιμο στη Google, επειδή επέβαλε τόσο το λειτουργικό της σύστημα όσο και τις υπηρεσίες της σε κατασκευαστές τηλεφώνων.

Σύμφωνα με την αναφορά, τόσο ανταγωνιστές όσο και κατασκευαστές smartphones υπέβαλλαν καταγγελία ότι η Google καταχράται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά. Η εταιρεία κατηγορείται ότι περιορίζει τη πρόσβαση στο Google Play store αν μία κατασκευάστρια smartphones δεν προσφέρει σε bundle με τη συσκευή της τα Google search και Chrome apps.

Η Google επίσης εμποδίζει τους κατασκευαστές από το να δημιουργήσουν συσκευές με τη δική τους έκδοση του Android, ακόμα και αν το OS είναι ανοιχτού λογισμικού, σύμφωνα με τη καταγγελία. Το πρόστιμο που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει το πρόσφατο πρόστιμο των €2,4 δισεκατομμυρίων. Ενδέχεται επίσης να επιβληθεί στη Google να αποδεσμεύσει το Android από τις υπηρεσίες της. Ένα πάνελ από εμπειρογνώμονες εξετάζει και διερευνά επί του παρόντος το ζήτημα και θα λάβει την απόφαση του μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss