ΕΕ: Kαταδικάζει τις «αποτρόπαιες επιθέσεις» στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδίκασε τις «αποτρόπαιες επιθέσεις» σε πόλεις της Ουκρανίας, οι οποίες σκότωσαν αμάχους και κατέστρεψαν υποδομές.

Πολλές πόλεις της Ουκρανίας παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσεων, τις οποίες ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε αντίποινα για την «τρομοκρατική δράση» της Ουκρανίας κατά της ρωσικής γης.
«Πρόκειται για βάρβαρες και άνανδρες επιθέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο. Περιέγραψε τα χτυπήματα ως παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και είπε ότι αποτελούν «περαιτέρω κλιμάκωση» του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό, πρόσθεσε είναι απαράδεκτο.

Αναφερόμενος σε καταγγελία της Μολδαβίας ότι τρεις πύραυλοι κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, είπε ότι η χρήση του εναέριου χώρου γειτονικών χωρών για επίθεση στην Ουκρανία είναι επίσης απαράδεκτη.
Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ πρόσθεσε: «Τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Τις καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας. Πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη από την ΕΕ είναι καθ’ οδόν.»


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss