Έγκλημα στην Αίγινα: Ξεσπούν οι συγγενείς – «Το ανθρωπόμορφο τέρας να πάρει ό,τι του αξίζει»

Έγκλημα στην Αίγινα: Οι συγγενείς των θυμάτων της άγριας δολοφονίας περιμένουν την έκδοση του 36χρονου Αλβανού

Δικαιωμένοι δηλώνουν οι συγγενείς της 71χρονης Ειρήνης Μαρμαρινού και του 44χρονου ανιψιού της Λάμπρου Πρωτονοτάριου μετά τη σύλληψη στη Μάλτα του Αλβανού που φέρεται να είναι ο άνθρωπος ο οποίος στις 30 Νοεμβρίου 2015 βασάνισε, έκαψε και σκότωσε τους δικούς τους ανθρώπους σε μια ληστεία που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα.
«Δικαίωση υπήρξε με τη σύλληψη του δράστη, άνοιξε το δρόμο της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι θα δικαιωθούν οι ψυχές αυτών των ανθρώπων που μαρτύρησαν και ο δράστης, αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας θα πάρει τη θέση που του αξίζει» δήλωσε στον ALPHA η αδερφή του 44χρονου, Νεκταρία Πρωτονοτάριου.

«Περιμένουμε να εκδοθεί ο δράστης και να ομολογήσει στις ελληνικές αρχές, εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές» πρόσθεσε η ίδια.
Ο 36χρονος σήμερα δράστης εντοπίστηκε από τις αρχές της Μάλτας μετά από έναν τυχαίο έλεγχο στην παραθαλάσσια πόλη των 15.000 κατοίκων στην οποία είχε βρει καταφύγιο μετά την άγρια δολοφονία.

Οι Μαλτέζοι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτη τη συμπεριφορά του, τον μετέφεραν στα γραφεία της αστυνομίας και εκεί ταυτοποιήθηκε το DNA βάσει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από την ΕΛΑΣ για τον 36χρονο τον περασμένο Μάρτιο.

Η σύλληψη του 36χρονου έχει φέρει αισιοδοξία στις Αρχές πως θα καταφέρουν να φτάσουν, πλέον, και στον συνεργό του καθώς εκτιμάται ότι δεν ήταν μόνος του το μοιραίο βράδυ της 30ης Νοεμβρίου του 2015.
«Κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αποδείχθηκε ένας μαύρος σκούφος που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος το 2015. Από την ανάλυση που έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν των δραστών. Δεν είχε, όμως, ταυτοποιηθεί το γενετικό υλικό με τη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ καθώς ο δράστης δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.
Η έρευνα είχε εστιάσει σε συγγενείς του δράστη στην Αλβανία, σε συγκεκριμένο μέρος, καθώς η ΕΛΑΣ είχε εντοπίσει παρόμοιο DNA. Οι εξελίξεις «έτρεξαν» όταν ανακαλύφθηκε ένα αποτύπωμα στο σπίτι όπου έγινε το έγκλημα, το οποίο ταυτοποιήθηκε με τον Αλβανό που συνελήφθη στη Μάλτα. Η ταυτοποίηση, επειδή ο 36χρονος δεν ήταν σεσημασμένος, έγινε από προσπάθεια του Αλβανού να εισέλθει στη χώρα παράνομα, όταν και οι Αρχές του είχαν πάρει αποτυπώματα.

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss