Ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη: «Αμφισβητώ την κλήρωση»

Με αιτήματα ξεκίνησε η διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορουμένους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Με αιτήματα ξεκίνησε η διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορουμένους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη. Με την έναρξη της διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπακη, Γιαννης Μαντζουρανης έθεσε ευθέως θέμα μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου.
«Συνταξιούχος εισαγγελέας. Είναι τιμή για εμένα που υπηρέτησα την Δικαιοσύνη» ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην αναπληρωτή του υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που βρέθηκε μαζί με την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπακη στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο συνήγορος της κας. Τουλουπάκη, Γιαννης Μαντζουράνης έθεσε αίτημα προκειμένου να εισφερθεί έγγραφο σχετικά με την αναρρωτική άδεια ενός εκ των μελών του Δικαστηρίου και τη νομιμότητα τις κλήρωσης. «Θέλω να θέσω ένα ζήτημα που άπτεται της νόμιμης ή μη σύνθεσης του δικαστηρίου. Το δικαστήριό σας αποτελείται από 7 μέλη του Αρείου Πάγου που είχαν το βαθμό του αρεοπαγίτη πριν την υποβολή της πρότασης για άσκηση δίωξης. Υπάρχει πάγια νομολογία ότι οποιαδήποτε παράβαση κατά την κλήρωση δημιουργεί ακυρότητα σχετική που πρέπει να προταθεί πριν την έναρξη αποδεικτικής διαδικασίας» σημείωσε ο κ. Μαντζουράνης.
«Ο πρόεδρος της Βουλής κατά τη γνώμη μας εξαπατήθηκε. Ποιοι μπαίνουν στην κλήρωση όμως; Μόνο όσοι μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος δικαστής (σς: είχε κληρωθεί αναπληρωματικός και απουσιάζει λόγω ασθένειας) είχε άδεια λόγω δυσίατης ασθένειας. Μπορούσε να μπει το όνομα του λοιπόν στην κλήρωση; Δεν μπορεί να αγνοούσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο άνθρωπος στερούνταν και στερείται ακόμα και των πνευματικών του ικανοτήτων. Ο μόνος που εξαπατήθηκε είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Αυτή η βάναυση παρανομία δε μπορεί να θεραπευτεί παρά μόνο εάν το κρίσιμο χρονικό διάστημα δεν είχε αναρρωτική άδεια. Υποβάλλουμε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα που φανερώνουν από ποτέ μέχρι πότε βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι νόμιμες διαδικασίες και να κρίνουμε αν θα καταθέσουμε ένσταση για σχετική ακυρότητα».

Παπαγγελόπουλος: «Αμφισβητώ την κλήρωση των μελών»

«Θέλω να υπενθυμίσω στα μέλη του δικαστηρίου ότι ο συγκεκριμένος δικαστής κληρώθηκε τελευταίος. Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα. Δε θα εκφράσω κανένα υπαινιγμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss