Ειρήνη Παπά: Το «αγρίμι» από το Χιλιομόδι που μεταμορφώθηκε σε αληθινή «Καρυάτιδα»

Ο χαρακτηρισμός «ζωντανή Καρυάτιδα», η σπουδαία καριέρα, το όραμα και η μεγάλη μάχη της Ειρήνης Παπά με το Αλτσχάιμερ.

Βαθιά θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της Ειρήνης Παπάς, της τελευταίας μεγάλης τραγωδού μας, της «ιέρεια» του θεάτρου και του παγκόσμιου κινηματογράφου, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 96 ετών.
Η Ειρήνη Παπά υπήρξε ένας ζωντανός θρύλος, μια από τις λίγες Ελληνίδες ηθοποιούς που ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας, σημειώνοντας μια λαμπρή και επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό και παίζοντας δίπλα σε μεγαθήρια του παγκόσμιου κινηματογράφου. Εκτός από το αστείρευτο υποκριτικό ταλέντο, την καριέρα και τη ζωή της χαρακτήριζαν πάντα η μεγαλοπρέπεια και η αξιοπρεπής στάση της μέχρι το τέλος. Χωρίς να παρεκκλίνει ποτέ από τις επιλογές και της αποφάσεις της, πέτυχε να υποκλιθεί στα πόδια της το παγκόσμιο κοινό.Η σπουδαία ηθοποιός από νωρίς μάγεψε φακό και θεατές με την άγρια ομορφιά, περήφανο ανάστημά και το στιβαρό παρουσιαστικό της. Ο Αλέκος Σακελλάριος από την πρώτη στιγμή που αντίκρυσε τη μελαχρινή, ψηλή και λυγερόκορμη γυναίκα, με την επιβλητική φωνή, τη χαρακτήρισε «ζωντανή Καρυάτιδα». «Ένα πανέμορφο πλάσμα με ένα απλό μακρύ φόρεμα, όλο πτυχώσεις, που κινιόταν με μεγαλοπρέπεια και συνάμα απλότητα. Σαν να ζωντάνεψε μια Καρυάτιδα», έλεγε ο ίδιος. Και δεν είχε άδικο! Κανείς δεν θα μπορούσε να της δώσει πιο εύστοχο χαρακτηρισμό από αυτόν. Με πρόσωπο θαρρείς και είχε σμιλέψει κάποιος αρχαίος γλύπτης, τη μαγική αύρα της, το σκοτεινό και έντονο βλέμμα και την επιβλητική της φιγούρα, είχε τη μοναδική δύναμη και ικανότητα να καθηλώνει τους πάντες στο πέρασμά της, προκαλώντας δέος, σεβασμό και απέραντο θαυμασμό σε όλους εμάς τους… κοινούς θνητούς.

Τα προβλήματα υγείας
Η «ζωντανή Καρυάτιδα» Ειρήνη Παππά, τα τελευταία χρόνια τη ζωής της ζούσε στην Πλάκα, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, λίγα μέτρα πιο μακριά από τις άλλες «αδελφές» της, τις Καρυάτιδες και στη συνέχεια στο Χιλιομόδι Κορινθίας, κρατώντας την ιδιωτική της ζωής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Από το 2013 σχεδόν, η θρυλική ηθοποιός έδινε τη δική της μάχη, χτυπημένη από τη νόσο Pick, μια επιθετική μορφή του Αλτσχάιμερ. Όπως είχε δηλώσει στην υπογράφουσα η ανιψιά της, Μέλια Τατάκη, η οποία βρισκόταν συνέχεια στο πλευρό της στο σπίτι της στην Πλάκα, τα συμπτώματα της ασθένειας εκδηλώθηκαν αρχικά με προβλήματα στη ομιλία και τη μνήμη της. Όμως έως το τέλος, παρά τα σοβαρά π …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss