Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Απάντηση στις καταγγελίες για μη παραλαβή μηνυτήριας αναφοράς για Παίδων

Ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με τη μη παραλαβή μηνυτήριας αναφοράς εξέδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, απαντώντας σε δημοσιεύματα που άφηναν αιχμές για την μη παραλαβή μηνυτήριας αναφοράς ομάδας δικηγόρων για έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων και την αναστολή των χειρουργείων, σημειώνει ότι από το νόμο ρητά διατυπώνεται ότι οι μηνυτήριες αναφορές πρέπει να υποβάλλονται στην εισαγγελία Πρωτοδικών και όχι στον Άρειο Πάγο.
«Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις και παράπονα δικηγόρων αλλά και πολιτών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά κανάλια, γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με ρητή διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 42 παρ.2 εδ. α) και κατά την πάγια ερμηνεία αυτής, αρμόδιοι αποδέκτες των μηνύσεων – μηνυτήριων αναφορών καθώς και εγκλήσεων δεν είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι Αντεισαγγελείς αυτού, αλλά αποκλειστικά ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και όλοι οι ανακριτικό υπάλληλοι, γενικοί και ειδικοί, ακόμα κι αν είναι κατά τόπο αναρμόδιοι, ενώπιον των οποίων πρέπει να εγχειρίζονται» αναφέρει ο κ. Ντογιακος.

Διαβάστε επίσης:
Επίσκεψη Τσίπρα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για τις ελλείψεις αναισθησιολόγων

Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται θέσεις αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Παίδων «Αγία Σοφία»: «Σε κίνδυνο οι ζωές των παιδιών» προειδοποιούν οι εργαζόμενοι


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss