Έκαναν μήνυση σε κόκορα… και ο κόκορας κέρδισε!

Σε μια σκληρή δικαστική υπόθεση που τρέχει όλο το καλοκαίρι, ο κόκορας Μορίς από το νησί Ολερόν της Γαλλίας, σύρθηκε στα δικαστήρια επειδή… ενοχλούσε. Καλά διάβασες, κάποιος άνθρωπος έσυρε στα δικαστήρια έναν κόκορα (ή, μάλλον, την ιδιοκτήτριά του) επειδή τον ενοχλούσαν τα πρωινά κικιρίκου.

Και όλο αυτό αν πεις ότι συνέβαινε στο κέντρο μίας πολυσύχναστης πόλης, όπως το Παρίσι, εντάξει. Είναι ένα από τα περίεργα πράγματα που κάνουν ορισμένοι χίπστερς του εξωτερικού, να υιοθετούν κόκορες ως κατοικίδια και να ταράζουν τις πολυκατοικίες τους. Αυτό, όμως, συνέβη σε χωριό. Και ο τύπος που κατέθεσε την μήνυση ζούσε στο χωριό μόνο το καλοκαίρι, στην εξοχική του κατοικία.

Ο ξένος τύπος κάλυψε εκτενώς το ζήτημα, αναφέροντας πως επρόκειτο για μία διαμάχη πόλης-υπαίθρου, φέρνοντας στο προσκήνιο το πρόβλημα ότι πολλοί είναι οι κάτοικοι της πόλης που επιθυμούν την «απλή ζωή» της εξοχής, χωρίς να υπολογίζουν ότι η ζωή στην εξοχή περιλαμβάνει… κόκορες, κοτέτσια, έντομα, πολλή πανίδα γενικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόκορας δικαιώθηκε, και ο ενοχλημένος γείτονας θα αναγκαστεί μάλιστα να πληρώσει και 1.000 ευρώ αποζημίωση (με τόκο) στην ιδιοκτήτρια, για να καλύψει τα δικαστικά της έξοδα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss