Έκαναν ποδήλατο από το Βρετανικό μουσείο ως την Ακρόπολη

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
02/09/2022 13:57

«Φέρτε τα πίσω» είναι το μήνυμα που έστειλαν πέντε ποδηλάτες που διέσχισαν χώρες της Ευρώπης, για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου αναφορικά με τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
Τώρα, μετά από χρόνια, η συζήτηση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα έχει ανοίξει ξανά. Έτσι, επέλεξαν οι Βασίλης Κόρδας, Βασιλική Βούτσαλη, Γιάννης Ευθυμίου, Σταύρος Σίμος και ο φιλέλληνας Γερμανός Steffen Streich να ενισχύσουν αυτή την πρωτοβουλία.
Η Βασιλική Βούτσαλη μιλάει στο Newsbomb.gr για αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία της, για τα μηνύματα που εισέπραξε από ευρωπαίους πολίτες, για το σκοπό της ιδιαίτερης αυτής δράσης αλλά και πως αντέδρασαν οι Έλληνες. Μάλιστα στο τέλος μοιράζεται μαζί μας πιο πολύ συγκινητική στιγμή.

Η μπλούζα της προσπάθειας των ποδηλατών

Από το βρετανικό μουσείο στην Ακρόπολη
Η διαδρομή που διέσχισαν ήταν συμβολική. Από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα κάνοντας ποδήλατο από τις 14 έως τις 28 Αυγούστου

3.000 χλμ με τα ποδήλατα για έναν σκοπό, ποιος ήταν αυτός;
«Μετά από την συμμετοχή μου σε μεγάλες οργανώσεις , εδώ και κάποια χρόνια ήθελα να δημιουργηθεί μια μεγάλη ποδηλατική διαδρομή με τερματισμό την Ελλάδα μας ,δεν είχε βρεθεί όμως η κατάλληλη ευκαιρία. Μια πλάκα με τον Βασίλη Κόρδα, που έχει εταιρεία στην Αθήνα και το Λονδίνο ήταν η αφορμή να ξεκινήσουμε».
Πώς προέκυψε η ιδέα με τα ποδήλατα;

«Ο Βασίλης Κορδάς πηγαινοέρχεται με αεροπλάνο και τον παρότρυνα να επιστρέψει με ποδήλατο, είπε πως αν πήγαινα παρέα θα το δοκίμαζε έτσι και έγινε. Κανονίσαμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές από το Λονδίνο στην Αθήνα με ποδήλατο. Στο μυαλό μας ήρθε αμέσως η διαδρομή που πρέπει να κάνουν τα γλυπτά του Παρθενώνα. Η επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Χατζηπαντελή, γενικό γραμματέα του ΙΔΑΦΚ και ποδηλάτη , έφερε αποτέλεσμα καθώς ενημερώθηκε και η πρόεδρος Ξένια Γεωργιάδου και η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του ΙΔΑΦΚ».

Ψηλά στα βουνά της Ευρώπης έφθασε το μήνυμα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Ποιοι αποτελούσαν την ομάδα;
«Η παρέα μας ήταν ο Γιάννης Ευθυμίου, ο Σταύρος Σούμας , εγώ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss