Εκλογές: Από την αυτοδυναμία στην συγκυβέρνηση, μια ζαριά δρόμος

Η ΝΔ θα κινηθεί στη λογική όλα ή τίποτα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ηγηθεί κυβέρνηση «ηττημένων» από την 1η Κυριακή και το ΠΑΣΟΚ περιμένει να δει που θα κάτσει η μπίλια των αποτελεσμάτων της πρώτης κάλπης για να διαμορφώσει τη στρατηγική του στις επαναληπτικές.

Σε σπαζοκεφαλιά για γερά νεύρα εξελίσσεται η στρατηγική των τριών κομμάτων στο δρόμο για τις εκλογές του 2023. Η επιμονή του Μητσοτάκη στο «όλα ή τίποτα», η 2η Κυριακή του Τσίπρα και τα κλειστά χαρτιά του Ανδρουλάκη. Ξεκινώντας από το κυβερνών κόμμα, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται για ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr θα κινηθεί στην λογική «ή αυτοδύναμος ή τίποτα». Όπως έχει συμβεί και με άλλες διαρροές προς τον Τύπο, στο τέλος ο πρωθυπουργός τα διαψεύδει όλα. Το ίδιο έγινε και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και με τον ανασχηματισμό, αλλά και με την συζήτηση αλλαγής του εκλογικού νόμου. Τα ζητήματα «φούσκωναν», δημιουργούσαν ένα συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και στο τέλος έβγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα διέψευδε κατηγορηματικά. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το σενάριο που διακινείται για συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την ελληνική λύση. Άλλωστε, από όλες τις μετά του Αυγούστου δημοσκοπήσεις δεν προκύπτει ότι η ΝΔ χάνει υπολογίσιμα ποσοστά από τα δεξιά της δεξιάς της.
«Καθαρή αυτοδυναμία ή περιπέτειες και 3η κάλπη»

Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, τούτο δεν σημαίνει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα παίξει μπάλα στα δεξιά του γηπέδου. Κέντρο και δεξιά θα παιχτεί όλο το παιχνίδι, ενώ ήδη η συσπείρωση της ΝΔ κινείται σε καλά επίπεδα. Τα ποσοστά που χάνει προς το ΠΑΣΟΚ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι περίπου ίδια με αυτά που εισέρχονται με την γαλάζια παράταξη. Σε ότι αφορά το ζήτημα της πρώτης Κυριακής φαίνεται πως η υπόθεση «σχηματισμός κυβέρνησης» είναι χαμένη για όλους. Με την απλή αναλογική ουδείς μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Όμως για τη ΝΔ η 1η Κυριακή είναι κομβικής σημασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να πείσει το εκλογικό σώμα ότι είναι λάθος η χαλαρή ψήφος της πρώτης Κυριακής. Η ΝΔ χρειάζεται να πατήσει ένα ποσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss