Εκλογές στην Ιταλία: Οι αριθμοί, τα πολλά «πρόσωπα» της Μελόνι και οι χειρότεροι φόβοι της ΕΕ

Newsroom
25/09/2022 07:05

Oι Ιταλοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, με έκδηλη την ανησυχία για το κόστος ζωής, καθώς ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την τεράστια εξάρτηση της Ιταλίας από το ρωσικό φυσικό αέριο που αντιπροσώπευε το 40% των εισαγωγών, προμηνύουν καταιγίδες. Η προοπτική ενός σκληρού χειμώνα «πρωταγωνίστησε» στην προεκλογική περίοδο, καθώς οι πολίτες ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των ιταλικών οικογενειών και έχει επιβραδύνει τη βιομηχανική παραγωγή, ενώ ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 9%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, πλήττοντας τους πιο ευάλωτους. Στο κλίμα αυτό, οι υποψήφιοι έδωσαν μάχη για να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν ότι οι «Ιταλοί θα εκλέξουν την πιο δεξιά κυβέρνηση στην μεταπολεμική ιστορία τους». Αρχηγός της όλα δείχνουν θα είναι η επικεφαλής της ιταλικής ακροδεξιάς, Τζόρτζια Μελόνι,
Οι ισχυροί της ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με προσοχή τη «σιδηρά κυρία» της γείτονος, σε περίπτωση που ο συνασπισμός της κερδίσει όπως όλα δείχνουν τις εκλογές που διεξάγονται σήμερα (25/9) στην Ιταλία. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να ωθήσουν τη Ρώμη προς τις «απείθαρχες» Ουγγαρία και Πολωνία, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Διακυβεύεται η ισορροπία δυνάμεων εντός της ΕΕ, καθώς οι «27» αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από τον πόλεμο της Ρωσίας στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης και τη χειρότερη κρίση ενέργειας και κόστους ζωής της γηραιάς ηπείρου εδώ και δεκαετίες.

Εάν κερδίσει η Μελόνι, οι εκλογές της Κυριακής, η Ιταλία θα αποκτήσει την πιο δεξιά κυβέρνησή της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν και έχει υποτιμήσει το ακροδεξιό παρελθόν της, έχουν ήδη εμφανιστεί ρωγμές στον συνασπισμό της για την εξωτερική πολιτική.

Υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις για το Μελόνι και την Ευρώπη, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του οποίου το κόμμα Forza Italia ανήκει στον συνασπισμό του Μελόνι, είπε ότι η Ρωσία «εξαναγκάστηκε» στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Τα σχόλιά του είναι πιθανό να αφορούν τους δυτικούς συμμάχους.
Ποια είναι η αληθινή Τζόρτζια Μελόνι;
Είναι η Μελόνι μία ακροδεξιά πολιτικός επικίνδυνη για το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα ή απλά συντηρητική που υποστηρίζει τις οικογενειακές αξίες; Μία ορκισμένη υπέρμαχος της Ουκρανίας, ή μία απειλή για την ΕΕ σε μια από τις πιο κομβικές στιγμές της;

Η Μελόνι είναι ικανή να παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, στην προσπάθειά της να γί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss