«Εκνευρισμός» στον τουρκικό Τύπο για τις «αιχμές» Μητσοτάκη

Οργισμένα κείμενα στον τουρκικό Τύπο αναπαράγουν τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο γαλλικό περιοδικό «Le Point».

«Στοχοποίησε και πάλι την Τουρκία» είναι ο τίτλος της τουρκικής Sabah, για τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία στη συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Le Point». «Στην Ελλάδα η ατζέντα συνεχίζει να περιλαμβάνει τις λέξεις «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» αναφέρει η ίδια εφημερίδα.
Μεταφέροντας τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε «σκανδαλώδεις εκφράσεις εναντίον της Τουρκίας». Παράλληλα η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για προβοκατόρικες ελληνικές ενέργειες στα νησιά του Αιγαίου.

Η συνέντευξη του Μητσοτάκη στο «Le Point»

Συνέντευξη στο περιοδικό Le Point και στη δημοσιογράφο Alexia Kefalas παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία έθιξε τις τουρκικές προκλήσεις και τόνισε ότι οι απειλές της Άγκυρας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο να διαφυλαχθεί το Διεθνές Δίκαιο, το απαραβίαστο των συνόρων και η αρχή του διαλόγου ως το μόνο μέσο για την ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ χωρών».
Επεσήμανε, επίσης, πως δεν πρέπει να υποτιμούμε τους εγγενείς κινδύνους της παρούσας κατάστασης και πως ο ίδιος επέλεξε συνειδητά να μην αντιδράσει σε κάθε επιθετική πρόκληση του Ερντογάν.
Σχετικές ει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss