Εκπληκτικά μέρη για ταξίδια, με σχεδόν… μηδαμινό budget

Ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μην προγραμματίσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι καθαρά οικονομικός. Αλλά μόλις προσγειωθείτε σε ένα μέρος, στο οποίο οι τιμές της αγοράς είναι τελείως διαφορετικές από αυτές στη χώρα σας, τότε δεν έχετε κανένα λόγο για να μην το επισκεφθείτε.

Το πώς θα φτάσετε βέβαια σε αυτές τις χώρες είναι άλλο πράγμα και εξαρτάται ξεκάθαρα από εσάς.

Δείτε παρακάτω τα απίστευτα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε με ελάχιστα χρήματα:

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η ζωή στο ηλιόλουστο νότο της Ισπανίας είναι πολύ ωραία. Εκεί σχεδόν σε κάθε μαγαζί μπορείτε να φάτε με λιγότερο από 10 ευρώ. Συγκεκριμένα, στη Γρανάδα, μερικά μαγαζιά προσφέρουν ακόμη και botanas (μερίδες φαγητού οι οποίες αυξάνονται με κάθε γύρο ποτών που παραγγέλνετε). Εκτός από το φαγητό και τα περισσότερα πολιτιστικά κέντρα ή τα μουσεία έχουν συνήθως δωρεάν είσοδο. Όσον αφορά τη διαμονή, μπορείτε να βρείτε ξενώνα με 25 ευρώ τη βραδιά.

 

ΓΕΩΡΓΙΑ

Θα εκπλαγείτε ευχάριστα με την καθαριότητα, την ασφάλεια, την έντονη νυχτερινή ζωή και τους πραγματικά υπέροχους ανθρώπους στη Γεωργία. Στην πρωτεύουσα της Τιφλίδας, η Παλιά Πόλη ξεχειλίζει με παραδοσιακά καφέ και εξαιρετικά μαγαζιά με φθηνά κρασιά – ένα καλο μπουκάλι θα σας κοστίσει περίπου πέντε ευρώ, ενώ το μεσημεριανό σας γεύμα (μερίδα κρέας, φρέσκια σαλάτα και ζυμαρικά) περίπου τρία ευρώ.

 

 

ΜΠΕΛΙΖ

Στο Μπελίζ θα βρείτε παραλίες με λευκή και χρυσή άμμο, μπαράκια πάνω στη θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό με μόλις 50 σεντς. Όσον αφορά τη διαμονή, στα χρωματικά παραθαλάσσια ξενοδοχεία του San Pedro μπορείτε να βρείτε δωμάτια στα 15-20 ευρώ τη βραδιά, ενώ στην πόλη Belize City η τιμή παραμένει κοντά στα 25 ευρώ.

 

ΟΥΑΛΙΑ

Αυτό το μέρος είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να πληρώσουν τις τιμές της Αγγλίας. Για παράδειγμα, σε έναν ξενώνα στην «καρδιά» του Κάρντιφ οι τιμές ξεκινούν από 11 δολάρια, ενώ τα αξιοθέατα στην Ουαλία έχουν δωρεάν είδοσο.

 

ΤΑΙΛΑΝΔΗ

Ένα παραθαλάσσιο δωμάτιο στην Ταϊλάνδη μπορεί να σας κοστίσει μόλις 5 ευρώ τη βραδιά, ενώ μπορείτε να ενοικιάστε μια μοτοσικλέτα με 5 ευρώ για τις μετακινήσεις σας.

 

ΜΑΡΟΚΟ

Μόνο στο Μαρακές, θα βρείτε άνετο διπλό δωμάτιο με λιγότερα από 40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και το πρωινό, ωστόσο μπορείτε να βρείτε και ξενώνες με μόνο 3-6 ευρώ τη διανυκτέρευση. Ένα πλούσιο γεύμα θα σας κοστίσει 5 ευρώ ή και λιγότερο, τα εισιτήρια εισόδου για τα αξιοθέατα και τα μουσεία είναι οπουδήποτε από 1 έως 6 ευρώ, ενώ ένα ημερήσιο ταξίδι στους καταρράκτες Ouzoud θα σας κοστίσει μόνο 30 ευρώ.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εντάξει, ας μην γελιόμαστε. Το Βερολίνο μπορεί να θέσει τον προϋπολογισμό σας σε δοκιμασία. Είναι δύσκολο να συγκρατηθείτε σε μία πόλη που παρέχει σχεδόν τα πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε οικονομικές επιλογές. Για παράδειγμα, ένα πολύ απλό δωμάτιο μπορεί να σας κοστίσει από 20 έως και 35 ευρώ, ενώ μπορείτε να δοκιμάζετα τα πεντανόστιμα street food κατά τη διάρκεια της βόλτας σας μόνο με 8-10 ευρώ.

 

ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Δομινικανή Δημοκρατία θα βρείτε ξενώνες με μόλις 10 ευρώ τη βραδιά. Στην ίδια τιμή μπορείτε να απολαύσετε ένα τοπικό γεύμα με δυο μπύρες σε ένα καλό εστιατόριο του νησιού.

 

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο τουρισμός στην Τουρκία μειώθηκε σημαντικά μετά το πραξικόπημα του 2016. Τα πράγματα έχουν ηρεμήσει από τότε, ωστόσο ο αριθμός των τουριστών δεν έχει επανέλθει. Για το λόγο αυτό ακόμη και τα ωραιότερα ξενοδοχεία έχουν μειώσει τις τιμές τους, ενώ η συναλλαγματική ισοτιμία δεν ήταν ποτέ χαμηλότερη.

 

ΤΣΕΧΙΑ

Η Τσεχία υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες και είναι λογικό μιας και είναι μία πανέμορφη αλλά και οικονομική χώρα. Οι τιμές σε έναν ξενώνα κοντα στο κέντρο ξεκινούν από 20 ευρώ, ενώ μπορείτε να βρείτε φαγητό και αλκοόλ στην τιμή των δυο ευρώ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss