Εκπτώσεις και ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Η νομοθεσία επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Ο ΣΕΛΠΕ ανακοίνωσε ήδη ότι τα μέλη του θα εξαντλήσουν το επιτρεπόμενο ωράριο.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο. Στις λοιπές περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η απόφαση δεν έχει εκδοθεί, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Αχαΐα, ισχύει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου από τις 11.00 έως 20.00.

Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου τζίρου.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss