Εκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι, τραυματίες αστυνομικός και νεωκόρος

Εκρηξη περιορισμένης ισχύος του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού.

Σύμφωνα με αστυνομικός πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Οπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

O νεωκόρος φέρεται να εντόπισε πρώτος το κουτί, το οποίο και μετακίνησε από το μπροστινό στο πλαϊνό μέρος του ναού, όπου βρίσκεται ένα παρτέρι.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δοκιμαστική και επικίνδυνη προσπάθεια νεόκοπων τρομοκρατών θεωρείται η ενέργεια από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους.

Στην κατασκευή της βόμβας βλέπουν αντί για εκρηκτική ύλη, μια πλήρη συνδεσμολογία βόμβας που καταλήγει σε εύφλεκτο υλικό και όχι εκρηκτικό. Πρόκειται δηλαδή για μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, με άλλα λόγια μια εκρητική μολότοφ που πυροδοτήθηκε με ρολόι.

Στο σημείο έσπευσαν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο ανεξάρτητος Δημήτρης Καμμένος.

Αυτόπτης μάρτυρας: Θα θρηνούσαμε θύματα

“Μόλις μπήκα μέσα στην καφετέρια για τον πρωινό μου καφέ, μόλις μπήκα δεν πρόλαβα να πω καλημέρα έγινε η έκρηξη πέσαμε όλοι κάτω” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αυτόπτης μάρτυρας, Νίκος Ζάπας.

“Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε θύματα” συμπλήρωσε. “Δεν έχω δει τον νεωκόρο, μόνο τον αστυνομικό να είναι πεσμένος κάτω τραυματισμένος από την έκρηξη. Η έκρηξη ήταν ισχυρή, όχι όμως ισχυρότατη” ανέφερε.

“Είδαμε κάτω τον αστυνομικό, δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε πλήρως τις αισθήσεις του”, τόνισε. “Δεν υπήρχε προειδοποίηση, έχουμε τυφλό χτύπημα σε κατοικημένη περιοχή” σχολίασε.

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Σοκαριστικό ότι δεν προειδοποίησαν

Σοκαρισμένος από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Από ότι φαίνεται, ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.

Όπως περιέγραψε ο Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός, ευτυχώς».

Ιερέας ναού: Δεν μπορώ να καταλάβω το χτύπημα

«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό είναι τρομακτικό.  Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ”χτύπημα” στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι η Αγάπη. Μας κάνει εντύπωση γιατί χτύπησαν την Εκκλησία», σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, Ιερωμένος του Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Εν συνεχεία, ανέφερε: «Το μεταλλικό κουτί  το βρήκε ο νεωκόρος στην κεντρική είσοδο της Εκκλησίας και εκείνος με τη σειρά του μαζί με τον αστυνομικό το μετέφεραν στο πλάι. Το κουτί είχε ένα κίτρινο υγρό και ένα ρολόι. Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Στεφάνου και είχαμε θεία λειτουργία η οποία ξεκινάει στις 07:30, αλλά από τις 07:00 μπαίνει κόσμος για να ανάψει ένα κεράκι. Ο νεωκόρος από όσα γνωρίζω μέχρι και αυτή την ώρα είναι καλά στην υγεία, αλλά χύθηκε πάλι αίμα αστυνομικού. Να έχει δύναμη του ευχόμαστε», κατέληξε.

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss