ΕΛΑΣ: Προσοχή σε μεγάλη απάτη με πλαστό έγγραφο από τη Europol για «πορνογραφία»

Η έκτακτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την απάτη που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Έκτακτη ανακοίνωση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί για νέα απάτη από επιτήδειους που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol καθώς και εντυπώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Europol, της Interpol αλλά και της Αστυνομίας Πόλεων εξέδωσε η ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι δράστες σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τέτοιου είδους αδικήματα επιφέρουν ποινή φυλάκισης 5 ετών και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ.

Το μήνυμα αυτό καθώς και άλλα παρεμφερή αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.
Το κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω email ως δήθεν επιστολή των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol Jérôme Bonet, καθώς και ψευδή υπογραφή, «είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό» τονίζει η ΕΛΑΣ.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο ή άλλα παρόμοια μηνύματα καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss