Ελισάβετ: Που θα ταφεί η μονάρχης με τον σύζυγό της – Η τελευταία ιδιωτική τελετή στις 21:30 απόψε

Σε ένα παρεκκλήσι στο κάστρο του Ουίνδσορ δίπλα στη βασιλική κρύπτη θα ταφούν η βασίλισσα Ελισάβετ με τον σύζυγό της – Χωρίς κάμερες η τελετή στην τελευταία της κατοικία 

Χωρίς να υπάρχουν κάμερες, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική οικογένεια θα συγκεντρωθούν για μια ιδιωτική ταφή στις 21:30 μ.μ. για τον ενταφιασμό της βασίλισσας Ελισάβετ με τον σύζυγό της Φίλιππο.
Τόσο το φέρετρο της Βασίλισσας όσο και του Δούκα του Εδιμβούργου θα μεταφερθούν από τη βασιλική κρύπτη στο οικογενειακό παρεκκλήσι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο σορός της Βασίλισσας και του συζύγου της, θα ταφούν σε ένα απλό και απέριττο μνημείο.
Η τελετή στο Ουίνδσορ

Ύστερα από μια πολύωρη τελετή, που ξεκίνησε από το Αββαείο του Ουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, προκειμένου στη συνέχεια να ταφεί με παρόντα μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Προτού εισέλθει στην κρύπτη και ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας – το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο – και τοποθετήθηκαν στον βωμό.

Το φέρετρο της Ελισάβετ και του συζύγου της, Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών, θα ενταφιαστεί στο ίδιο παρεκκλήσι όπου αναπαύονται οι γονείς και η αδερφής της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των βρετανικών ΜΜΕ την κηδεία της Βασίλισσας παρακολούθησαν περίπου 4 δισ. τηλεθεατές.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss