Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζουν πόλεμο που ομολογούν ότι θα χάσουν – Ακραία σενάρια στην Τουρκία

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι με παραβιάσεις και υπερπτήσεις την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας ακούγονται πολεμικές ιαχές με τους ψυχραιμότερους να ομολογούν την ήττα τους σε περίπτωση εμπλοκής.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσας στα 19.000 πόδια.
Η Τουρκία πραγματοποιεί πλέον επί καθημερινής βάσης, παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι και χθες Κυριακή (18/9) ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την ίδια νήσο στα 19.000 πόδια.

Σημειώνεται ότι και το πρωί του Σαββάτου, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΑ, μέχρι και χθες καταγράφηκαν 6.783 παραβιάσεις ενώ στο σύνολο του 2021 ήταν 2.744 σαφώς μειωμένες από το 2022 με 4.605. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020 ήταν το θερμό καλοκαίρι με το Όρουτς Ρέις.

Όσον αφορά τις υπερπτήσεις έχουν καταγραφεί 172 έως σήμερα για το 2022 έναντι μόλις 48 το 2021.

Παράλληλα έχουν καταγραφεί 179 αερομαχίες έναντι 145 το 2021. Αξιοσημείωτο είναι πως οι παραβιάσεις τους γίνονται απλά για να καταγραφούν και αποφεύγουν να παραμείνουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Η Αθήνα προχωρά με την δοκιμή του αντι – drone συστήματος με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά και μένει να ληφθεί η πολιτική απόφαση που θα σημάνει και την καθήλωση των μη επανδρωμένων της Τουρκίας.
Βλέπουν νέο Ναυαρίνο
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε ακραία σενάρια για άλλη μια φορά αναφέρονται αναλυτές στα τουρκικά ΜΜΕ. Τούρκος Αντιπτέραρχος ε.α σχολίασε πως αν οι ΗΠΑ βοηθήσουν την Ελλάδα σε πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο, τότε θα σημειωθεί επανάληψη της ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Στα πολεμικά σενάρια αναφέρθηκε συγκεκριμένα, ο Τούρκος Αντιπτέραρχος ε.α Χακί Πεκίν ο οποίος χαρακτηριστικά ανάφερε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα υπάρξει επανάληψη της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, κάνοντας λόγο για συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο.
Όπως εξηγεί οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν έχουν την ισχύ πραγματοποιήσουν μια χερσαία επιχείρηση όμως ο τουρκικός στόλος και η αεροπορία θα υποστούν ολική καταστροφή.
Aναλυτικά δήλωσε: «Να σας πως oι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν μπορούν να εισβάλουν στην Τουρκία από ξηράς. Oι ισχύς τους δεν είναι αρκετή. Αλλά μπορούν να ξεκινήσουν μια σύγκρουση στο Αιγαίο και να καταστρέψουν το ναυτικό μας, όταν αυτό ξεκινήσει από την βάση του στο Γκιόλτζουκ μαζί με τις ΗΠΑ, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss