Ελληνοτουρκικά: Γιατί ανησυχούν στην Αθήνα – Ικανός για όλα ο Ερντογάν

H Αθήνα βλέπει ότι ο Ταγίπ Ερντογαν έχει υιοθετήσει πλήρως τη ρητορική και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, αλλά και του κυβερνητικού του εταίρου, πρόεδρου του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπατχσελι.

Διότι ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν μιλά μόνο για αποστρατιωτικοποίση, αλλά ξεκάθαρα για εισβολή και κατεχόμενα νησιά.
Τι έχει πει ο Κιλιντσάρογλου; Ότι τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται υπό την «κατοχή» της Ελλάδας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι χάρισε τα νησιά αυτά στους Έλληνες και ότι δεν λέει κουβέντα για αυτό.

«Τα νησιά του Αιγαίου κάτω από τη μύτη μας είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού. Ναι, αγαπητοί σύντροφοι. Το τελευταίο ήταν να πάνε ακόμη και στην Ψέριμο. Τέσσερα μίλια από την Τουρκία, μόνο τέσσερα μίλια. Πολλές φορές έχω ρωτήσει τον Ερντογάν: “Σε αυτά τα νησιά έχουμε δικαιώματα;”. Κιχ δεν έχει βγάλει. Μιλάει για όλα, αλλά γι’ αυτό δεν λέει κουβέντα. Πήγαν και στην Ψέριμο τώρα».
Αλλά και ο Μπαχτσελί, όταν είχε επισκεφτεί την έδρα των Γκρίζων Λύκων και είχε φωτογραφηθεί με έναν χάρτη που απεικόνιζε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ως τουρκικά εδάφη.

Διπλωμάτες λένε ότι ο Ερντογάν πλέον καλλιεργεί στην κοινή γνώμη της χώρας του κουλτούρα πολέμου. Προσπαθεί δηλαδή να πείσει τους Τούρκους πολίτες ότι είναι η Ελλάδα που έχει καταλάβει τουρκικά εδάφη. Πώς αλλιώς να εξηγήσει τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου;
«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε και, σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, σημείωσε ότι «τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δε μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται». Ήταν μια από τις επίμαχες τοποθετήσεις του.
Το χειρότερο είναι ότι είναι αυτή τη θέση που εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν, τη συμμερίζονται και οι Κεμαλικοί. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι ακόμη και αν χάσει τις επόμενες εκλογές ο Ταγίπ Ερντογάν θα υπάρξει άλλη θέση στην εξωτερική τους πολιτική.
Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών χθες το απόγευμα δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το τι πιστεύει για τις συνεχιζόμενες δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Μίλησε για εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών, για προκλητικές δηλώσεις και ότι είναι η Άγκυρα που δυναμιτίζ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss