Ελληνοτουρκικά: Ο Τσίπρας τα είπε στους Ευρωπαίους για να ακούσουν στην Αθήνα

Ήταν λογικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε στην κορυφή της ατζέντας του τα ελληνοτουρκικά

Μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και με πράξεις τις προκλήσεις της Τουρκίας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πράγα, όπου παρέστη στη προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να έθεσε μετ’ επιτάσεως στους ευρωπαίους παράγοντες με τους οποίους συναντήθηκε την ανάγκη στήριξης της χώρας μας απέναντι στην επιθετικότητα της Άγκυρας, ωστόσο φαίνεται πως οι αποδέκτες του μηνύματος του δεν βρίσκονταν μόνο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και στην Αθήνα.

Η όξυνση της ρητορικής του Ταγίπ Ερντογάν και των συν αυτώ, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιτρέψει τον εφησυχασμό της ελληνικής πλευράς. Πόσο δε μάλλον, από τη στιγμή που με την τουρκολιβυκή συμφωνία αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Επομένως, ήταν λογικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε στην κορυφή της ατζέντας του τα ελληνοτουρκικά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πράγα. Μάλιστα, ο τέως πρωθυπουργός ζήτησε από τους ευρωπαίους να σταματήσουν τα λόγια συμπάθειας προς τη χώρα μας και να λάβουν μέτρα εναντίον της Άγκυρας.

Ξεκινώντας αρχικά από ένα πακέτο κυρώσεων, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες σε περιοχές όπου υπάρχουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Παράλληλα, όμως, ζήτησε στήριξη έτσι ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει πράξη το αναφαίρετο δικαίωμα της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης.

Πάντως, τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους ευρωπαίους, απευθύνονταν και στην κυβερνητική πλευρά. Μάλιστα, συνεργάτες του αφήνουν αιχμές κατά της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία λογική το γεγονός ότι δεν ζητάει να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της γειτονικής χώρας.
Όπως, επίσης, ακατανόητη θεωρούν την «ακινησία» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της τουρκολιβυκής Συμφωνίας. Με απλά λόγια, κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι δεν προχωράει στις κατάλληλες κινήσεις για να ακυρώσει στην πράξη τα σχέδια της Άγκυρας – κάτι που προφανώς σημαίνει άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων.
Στην Κουμουνδούρου, πάντως, υπήρξε έντονη ενόχληση και για τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τον αρχηγό τους, υποστηρίζοντας ότι «φαίνεται να ανησυχεί πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Ελλάδας σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss