Ελληνοτουρκικά: «Το επεισόδιο ο Ερντογάν θα το κάνει στην Κύπρο»

Ελληνοτουρκικά: «Πρέπει να δούμε μέχρι πού φτάνει η διπλωματική αβρότητα» ανέφερε ο υποναύαρχος εν αποστρατεία Βασίλης Πολίτης σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις. 

Για τις πρόσφατες και κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις μίλησαν στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας, Αντώνης Κλάψης και ο υποναύαρχος εν αποστρατεία, Βασίλης Πολίτης.
Ο δεύτερος μάλιστα εκτίμησε σχετικά με τα σχέδια του Ερντογάν: «Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν είναι χαζός να ξεκινήσει οποιαδήποτε θερμό επεισόδιο εναντίον της Ελλάδος, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά θα το κάνει στην Κύπρο και θα είναι πιο εύκολο γι’ αυτόν»

«Απαγόρευση σε Έλληνα είναι απαγόρευση σε Ευρωπαίο»
«Οι ελληνικές κόκκινες γραμμές είναι σαφείς και ανεξάρτητες με αυτό που συνέβη στον κ. Τζιτζικώστα» δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας, Αντώνης Κλάψης.

«Οποιαδήποτε απαγόρευση εις βάρος ενός Έλληνα πολίτη είναι ταυτόχρονα και απαγόρευση εις βάρος ενός Ευρωπαίου πολίτη. Πολύ περισσότερο που στην περίπτωση του κ. Τζιτζικώστα συνοδεύεται η προσωπικότητά του και από έναν θεσμικό ρόλο. Δεν είναι μόνο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και με αυτή την ιδιότητα πήγαινε στη Σμύρνη. Πράγματι εδώ έχουμε μία ενέργεια η οποία προφανώς είχε ως στόχο την Ελλάδα και την αξιοπρέπειά της», υποστήριξε ο καθηγητής Κλάψης, μιλώντας για το επ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss