Έλον Μασκ: Ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, στη λίστα των πλουσιότερων, ο Έλον Μασκ, ξεπέρασε τον δισεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ, μόλις χθες.

Έτσι έγινε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, σύμφωνα με την συγκεκριμένη λίστα. Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX, είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν σημαντικά στα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε χθες, Παρασκευή, πάνω από έξι δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg. Αυτό συνέβει μετά από το μεγάλο άλμα κατά 10,8% των μετοχών της Tesla. Η εμπορική αξία της οποίας  βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 286,5 δισ.δολάρια.

Ο 49χρονος Έλον Μασκ έχει στην κατοχή του περίπου το 20,8% των μετοχών της Tesla, με αντίστοιχο μερίδιο αξίας άνω των 60 δισ. δολαρίων. Κατέχει επίσης και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Space-X που αντιστοιχεί σε 15 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla έχει εκτιναχθεί πάνω από 500% κάνοντας μια “τρελή” κούρσα τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε αξία σχεδόν κάθε εισηγμένη εταιρεία που βρίσκεται στο S&P 500. Κάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον Έλον Μασκ τον πλουσιότερο CEO στις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, η περιουσία του επικεφαλής της Berkshire Hathaway και αποκαλούμενου «σοφού της Ομάχα» λόγω της επενδυτικής του δεινότητας στο πέρασμα των δεκαετιών, μειώθηκε αυτήν την εβδομάδα. Αυτό συνέβει μετά από τη δωρεά που έκανε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, μετοχών της Berkshire Hathaway αξίας 3 δισ. δολαρίων. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο του δρομολογούμενου σχεδίου του να παραχωρήσει σε δωρεές το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπικά εγχειρήματα.

Προ δύο μηνών, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ενημέρωσε πως η εταιρεία του πούλησε ό,τι μερίδιο είχε, αξίας περίπου 6 δισ. δολ., στους τέσσερις μεγαλύτερους αερομεταφορείς των ΗΠΑ (United, American, Southwest και Delta). Παραδεχόμενος πως ήταν λάθος η αγορά τους και προειδοποιώντας πως «ο κόσμος άλλαξε» λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss