Elon Musk: H SpaceX θα συνεχίσει να επωμίζεται το κόστος για την πρόσβαση της Ουκρανίας στο Starlink

Τον Σεπτέμβριο, η SpaceX έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ζητώντας από το Πεντάγωνο να αναλάβει την πληρωμή των εξόδων που σχετίζονται με τη χρήση του δορυφορικού διαδικτύου της Starlink από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το CNN, η SpaceX ανέφερε ότι η συνέχιση της παροχής πρόσβασης της ουκρανικής κυβέρνησης στο Starlink θα κόστιζε στην εταιρεία πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια για το υπόλοιπο του 2022 και σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια για τους επόμενους 12 μήνες. «Δεν είμαστε σε θέση να δωρίσουμε περαιτέρω τερματικά στην Ουκρανία ή να χρηματοδοτήσουμε τα υπάρχοντα τερματικά για αόριστο χρονικό διάστημα», ανέφερε η εταιρεία. Τώρα, ο επικεφαλής της εταιρείας Elon Musk φαίνεται να έχει υπαναχωρήσει από την απόφαση να ζητήσει βοήθεια από το Πεντάγωνο, αναφέροντας (που αλλού) στο Twitter ότι η SpaceX θα «συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυβέρνηση της Ουκρανίας δωρεάν», παρόλο που η Starlink εξακολουθεί να χάνει χρήματα.
Ο Musk επιβεβαίωσε στους Financial Times τα όσα ανέφερε στο tweet του προσθέτοντας ότι η SpaceX θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την πρόσβαση της Ουκρανίας στο δορυφορικό διαδίκτυο της Starlink “επ’ αόριστον”.

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση για την επιστολή, ο Musk υπερασπίστηκε τη θέση της εταιρείας του και διευκρίνισε ότι η SpaceX δεν ζητά από το Πεντάγωνο να πληρώσει για προηγούμενα έξοδα. Εξήγησε ότι η SpaceX δεν μπορεί να χρηματοδοτεί το υπάρχον σύστημα στην Ουκρανία και να στέλνει τακτικά χιλιάδες νέα τερματικά για να αντικαταστήσει αυτά που καταστρέφονται συστηματικά από τις ρωσικές δυνάμεις την ίδια στιγμή. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss