Εμβολιασμοί: Πως κλείνω ραντεβού για να κάνω το εμβόλιο κατά του κορωνοιού

Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2021 είχαν πραγματοποιηθεί 16.365 εμβολιασμοί. Μέσα σε μια μέρα περισσότεροι από 5.000 Έλληνες κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοιού, ενώ το απόθεμα που διατίθεται στις ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες οι οποίες λειτουργούν για τις ανάγκες της επιχείρησης «Ελευθερία» ανέρχεται σε 150.850 δόσεις.

Οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό αναμένεται να ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου 2021 και -σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών- πρώτα θα εμβολιαστεί η ηλικιακή ομάδα άνω των 85 ετών που αφορά περισσότερα από 100.000 άτομα.

Μέχρι το τέλος Γενάρη στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 200.000 άτομα.

Από τις 11 Ιανουαρίου 2021 θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Πως κλείνω ραντεβού για να κάνω το εμβόλιο κατά του κορωνοιού

Οι τρόποι για να κλείσει κάποιος ραντεβού είναι οι εξής:
Πρώτον εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Γι’ αυτό όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -κατά την τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- είναι σημαντικό να εγγραφούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση.
Δεύτερον μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που είναι για να εμβολιαστούν και εάν είναι, τότε θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.
Τρίτον όσοι πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία της γειτονιάς τους, είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, η επιχείρηση του εμβολιασμού είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και άλλες πολύ μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει πολύ λιγότερους εμβολιασμούς. Όσο πιο γρήγορα όμως εμβολιάζουμε τον πληθυσμό μας τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε και το «τείχος ανοσίας». Έχουμε -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- δύσκολους μήνες μπροστά μας, καθώς θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. Γι’ αυτό μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί.



 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ομάδα Best News

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss