Εμβόλιο Covid: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για το εμβόλιο κατά της covid-19 των παιδιών άνω των 12 ετών μετά από απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών (12 με 17 ετών) γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Εμβόλιο Covid

Εμβόλιο Covid: Ραντεβού για εμβολιασμό και μέσω ΚΕΠ και φαρμακείων

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Από σήμερα εμβολιάζονται πλέον όλοι οι πολίτες άνω των 12 ετών.

Εμβόλιο Covid: Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια

Προ ημερών κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είχε τονίσει ότι «οι διεθνείς Οργανισμοί έχουν εγκρίνει με αδειοδότηση υπό προϋποθέσεις από το Μάιο το εμβόλιο της Pfizer για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, ενώ πριν τρεις ημέρες ο ΕΜΑ ενέκρινε και το εμβόλιο της Moderna για παιδιά ηλικίας 12-17 ετών. Από τις μελέτες έχει προέκυψε ότι τα εμβόλια είναι ικανά να παράγουν αντισώματα, είναι αποτελεσματικά και ασφαλή».

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, στόχος της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής είναι η προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών με χρόνια υποκείμενα προβλήματα.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss