Ένα ταξίδι στον κόσμο της γιόγκα για… τυφλούς

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη
02/10/2022 08:15

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 40-45 εκατομμύρια είναι οι ολικά τυφλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σήμερα, ενώ στην Ελλάδα αγγίζουν τους 25.000-30.000. Φυσικά ο αριθμός αυτός μεγαλώνει αρκετά αν υπολογίσει κανείς και εκείνους που έχουν σοβαρές βλάβες στην όρασή τους.
Τα άτομα με προβλήματα όρασης ζητούν ελεύθερα πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, δυνατότητες πρόσβασης στην εκπαίδευση, τον αθλητισμό και το δικαίωμά τους για ίση μεταχείριση. Η 26χρονη Βάσια Μπατσή, στέκεται δίπλα σε αυτά τα άτομα μέσα από το επάγγελμα της. Συγκεκριμένα η Βάσια είναι η πρώτη δασκάλα γιόγκα στην Ελλάδα που παραδίδει μαθήματα (σ.σ. τόσο σε φυσική μορφή όσο και διαδικτυακά) σε τυφλούς. Μιλώντας στο Newsbomb.gr αποκάλυψε τους λόγους που την ώθησαν να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, περιέγραψε την εμπειρία της με τους μαθητές της και έστειλε το δικό της μήνυμα στην κοινωνία.

Η Βάσια, ταξίδεψε στη γενέτειρα της γιόγκα, την Ινδία, όπου και έλαβε την πιστοποίηση για το συγκεκριμένο είδος σωματικής άσκησης. Μιλώντας στο Newsbomb.gr εξιστόρησε το πως ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι για εκείνη.
«Πλέον υπάρχει η Βάσια πριν την Ινδία και η Βάσια μετά από αυτή. Ήταν κυριολεκτικά ταξίδι ζωής. Κάποια στιγμή η μητέρα μου αρρώστησε βαριά και ταρακουνήθηκα. Είπα πως αφού ζω, ας ζήσω! Πήρα το αεροπλάνο μόνη μου, σαν υπνωτισμένη, λες και με καθοδηγούσε κάτι άλλο, και έφυγα. Επίτηδες δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για την Ινδία γιατί φλυαρώ, μου είναι αδύνατον να ξεχωρίσω κάτι και καταλήγω να μην σταματάω να μιλάω. Ήταν όλο μαγικό», ανέφερε.

Μιλώντας για τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με την γιόγκα σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης είπε: «Από μικρή τα επαγγέλματα που διάλεγα, είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Το κομμάτι της προσφοράς. Έχω ασχοληθεί με τη νοσηλευτική, τις τέχνες και με τη yoga. Σε όλα μα όλα, κοιτάω πώς να σταθώ δίπλα σε όσους νιώθουν μόνοι τους. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss