Ενεργειακή κρίση: «Άδειασμα» Μισέλ σε φον ντερ Λάιεν για το πακέτο της Κομισιόν

Πιο ουσιαστικά μέτρα ζητάει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση τοιυ πακέτου μέτρων από την Κομισιόν.

«Είναι καλές προτάσεις, αλλά θα χρειαστούν περισσότερες» σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μεσοβδόμαδα.
Ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπερβεί τα σημερινά της σχέδια για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και να διασφαλίσει ότι τα νοικοκυριά θα μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματός τους.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε άλλωστε αναφέρει πως «επί πολλούς μήνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καλούν την Επιτροπή να εργαστεί γι’ αυτό το θέμα. Δεν υπήρξε συναίνεση για το είδος της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί, αλλά υπήρξε συναίνεση για να κληθεί η Επιτροπή να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις» είχε προσθέσει. Υπάρχει η αίσθηση ότι η Επιτροπή έχασε χρόνο, και αυτό είναι ατυχές».
Μεταξύ άλλων το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που παρουσίασε την Τετάρτη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ετήσια ομιλία της για την «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» περιλαμβάνει πλαφόν στα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να συγκεντρωθούν 140 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Υπέρ της επιβολής έκτακτων φόρων στις ενεργειακές εταιρείες
Κομισιόν: «Όχι» σε πλαφόν στην τιμή του ρώσικου φυσικού αερίου – Θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη
EE: Πακέτο 140 δισ. ευρώ για να μειωθεί η ενεργειακή «φωτιά»


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss