Ενεργειακή κρίση: Αιχμές Κυριάκου Μητσοτάκη για τις χώρες που δεν δείχνουν αλληλεγγύη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση που είχε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και του διχασμού της ΕΕ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο,

Μήνυμα προς δυο κατευθύνσεις, τόσο προς τις απειλές της Τουρκίας, όσο και για την γερμανική αδιαλλαξία στα ενεργειακά, έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντηση που είχε στην Σόφια, με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλγαρία με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία έγινε στα πλαίσια της ακύρωσης της πρώτης συνάντησης στην Αθήνα, τόνισε ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας έναντι των επιβουλών της Τουρκίας.

«Η χώρα μας θέλει το διεθνές δίκαιο και το διάλογο μέσω αυτού και μόνο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας την στήριξη της Ευρώπης στις ελληνικές θέσεις.
Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και του διχασμού της ΕΕ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, για το οποίο έβαλε «μπλόκο» η Γερμανία, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση η οποία θα ανακουφίζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και κρατικούς προϋπολογισμούς οι οποίοι δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος.

Επέμεινε μάλιστα στην θέση του για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, λύση την οποία, προς το παρόν, τόσο οι χώρες του Βορρά κι η Γερμανία όσο και η Κομισιόν γενικότερα, απορρίπτουν.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά και τη χθεσινή παράνομη απόφαση της Ρωσίας και επισημάνθηκε ότι η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.O Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας. Επανέλαβε τη σταθερή προσήλωσή του στο διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ζήτησε την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.
Ο πρωθυπουργος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επιτρόπου για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová στην Αθήνα και για το επίπεδο της συνεργασίας.
Αιχμές για χώρες που «δεν δείχνουν αλληλεγγύη»
Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά της ΕΕ και κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB)

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss