Ενεργειακή κρίση: Η Gazprom έκλεισε τις στρόφιγγες στην Ιταλία – Nέο επεισόδιο στον «πόλεμο αερίου»

Η ρωσική Gazprom ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ιταλική Eni, επικαλούμενη «πρόβλημα μεταφορών» στην Αυστρία, ανακοίνωσε χθες (1/10° ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός.

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία αργά το Σάββατο (1/10) ανακοίνωσε ότι δεν θα παραλάβει καμία ποσότητα φυσικού αερίου που έχει παραγγείλει από την ρωσική Gazprom στις 2 Οκτωβρίου και ότι η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει στάσιμη και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.
Σε ανακοίνωσή της, η Gazprom ανέφερε ότι η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Αυστρία είχε ανασταλεί λόγω της άρνησης του αυστριακού φορέα εκμετάλλευσης αγωγών να επιβεβαιώσει τις προτεινόμενες ποσότητες. «Ο λόγος σχετίζεται με τις ρυθμιστικές αλλαγές που έγιναν στην Αυστρία στο τέλος Σεπτεμβρίου», δήλωσε η Gazprom. η οποία τόνισε οτι εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος μαζί με τους Ιταλούς.

Νωρίτερα την 1η Οκτωβρίου, η Eni είπε ότι είχε ενημερωθεί από την Gazprom ότι η ρωσική εταιρεία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους όγκους φυσικού αερίου που ζητήθηκαν για την 1η Οκτωβρίου, καθώς «δεν ήταν δυνατή» η παροχή φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας. «Ως εκ τούτου, οι σημερινές ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Eni μέσω του σημείου εισόδου του Tarvisio θα είναι στο μηδέν», ανέφερε η ιταλική εταιρεία. «Η Eni θα παρέχει ενημερώσεις σε περίπτωση που αποκατασταθούν οι προμήθειες»
Το «μπλόκο» στις παραδόσεις είναι η τελευταία διακοπή στις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, αφού οι προμήθειες είχαν ήδη σταματήσει μέσω των αγωγών Yamal-Europe και Nord Stream νωρίτερα φέτος και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss