Ενεργειακή κρίση: «Καυτό φθινόπωρο» με διαδηλώσεις – Στους δρόμους οι Ευρωπαίοι κατά της ακρίβειας

Αντιμέτωπες με πρωτοφανή οργή είναι οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, καθώς οι κάτοικοι αισθάνονται την πίεση της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας και του υψηλού κόστους ζωής. Οι πολίτες καίνε υπέρογκους λογαριασμούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διαδηλώνουν και οργανώνουν κινήματα «δεν πληρώνω»

Διαδηλωτές από όλο το πολιτικό φάσμα βγαίνουν στους δρόμους κατά των κυβερνήσεων στην Ευρώπη, καθώς η ενεργειακή κρίση «γονατίζει» ήδη τα νοικοκυριά και οι πολίτες καταγγέλλουν τους ιθύνοντες πως άργησαν να δράσουν και τα μέτρα που παίρνουν είναι ελλιπή. Οι αναλυτές θεωρούν πως η οργή κατά της αύξησης των τιμών της ενέργειας είναι μόνο η αρχή μίας αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και κάνουν λόγο για ένα «καυτό φθινόπωρο»
Αγανάκτηση στην Τσεχία

Το Σάββατο, περίπου 70.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη γνωστή πλατεία Wenceslas της Πράγας για να ζητήσουν αλλαγές σε μια σειρά από κυβερνητικές πολιτικές. Ζήτησαν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα, κατηγορώντας την οτι παραμέλησε τους κατοίκους.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός, το αβάσταχτο κόστος ενέργειας, ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 και οι μετανάστες βρέθηκαν στο στόχαστρο. Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας «η Τσεχική Δημοκρατία στην πρώτη θέση» ζήτησαν στρατιωτική ουδετερότητα και την εξασφάλιση άμεσων συμφωνιών με όλους τους προμηθευτές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Δυσαρέσκεια στη Γερμανία
Αριστερές και ακροδεξιές οργανώσεις ετοιμάζουν εβδομαδιαίες διαδηλώσεις στη μεγαλύτερη δημοκρατία της Ευρώπης. Η κυβέρνηση αποκάλυψε ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ την Κυριακή, αλλά ήταν αβέβαιο εάν τα συνδικάτα θα ακολουθούσαν τις απειλές τους για διαδηλώσεις.
Εκατοντάδες Γερμανοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους των γερμανικών πόλεων Αγρότες, φορτηγατζήδες, ποδηλάτες και πολίτες ενώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας: «Έχει ξεπεραστεί το όριο ανοχής.Τώρα φτάνει!» φώναξαν.
Το Αριστερό Κόμμα ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε τη νέα σειρά διαμαρτυριών ενάντια στις αυξανόμενες τιμές της Γερμανίας για φυσικό αέριο, ενέργεια και τρόφιμα. Επέλεξε τη Λειψία, μια πόλη στην πρώην Ανατολική Γερμανία, ως τοποθεσία για την πρώτη της Δευτέρα πορεία στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στην Ιταλία βάζουν φωτιά στους λογαριασμούς
Στη Νάπολη διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στους ακριβούς λογαριασμούς ενέργειας τους στους δρόμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μετά τη μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την απόφαση της Gazprom την Κυριακή να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη επ’ αόριστον, η Ιταλία έχει καταδικαστεί με ιστορικά υψηλό ενεργειακό κόστος.
Εκατοντάδες άνεργοι κατά κύριο λόγο διαδηλωτές …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss