Ενεργειακή κρίση: Μέτρα εξοικονόμησης ανακοινώνει το ελληνικό δημόσιο

Ενεργειακή κρίση: Το πρωί της Τετάρτης (7/9) ανακοινώνονται από τους αρμόδιους υπουργούς τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο ελληνικό δημόσιο.

Στις 10:00 το πρωί ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα προχωρήσουν σε ανακοίνωση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στο ελληνικό δημόσιο.
Ο σχεδιασμός προβλέπει εξοικονόμηση κατά 10% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε 212.000 ρολόγια του δημοσίου τομέα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει ότι η δαπάνη του δημοσίου για ηλεκτρική ενέργεια φτάνει στα 800 εκατ. ευρώ χωρίς φόρους και τέλη, ενώ για το 2022 η κατανάλωση θα παραμείνει στις 5.300 γιγαβατώρες με κόστος 1,165 δισ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 66% σε σχέση με το 2020.

Το σχέδιο για την εξοικονόμηση στο ελληνικό δημόσιο προβλέπει διορισμό ενεργειακών υπευθύνων, συντήρηση κλιματιστικών και καυσίμων με παράλληλη ρύθμιση συγκεκριμένης θερμοκρασίας στα κτήρια. Από τους υπεύθυνους έχει ήδη ζητηθεί να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά με ανοικτά παράθυρα, να κλείνουν ανά δύο με τρεις ώρες και τα παράθυρα να ανοίγουν για αερισμό των χώρων ανά τρεις ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις δημόσιες υπηρεσίες αναμένεται να ανακοινωθούν τα εξής:

Αλλαγή λαμπτήρων σε LED (χαμηλή κατανάλωση – μεγαλύτερη διάρκεια ζωής)
Σβήσιμο συσκευών (υπολογιστών, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss