Ενεργοί Μπαμπάδες: Ίση μεταχείριση για τους άνδρες θύματα κακοποίησης

Στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας με θύματα άνδρες αναφέρεται η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα Δικαιώματα του παιδιού», ζητώντας δίκαιη αντιμετώπιση «βάσει του Συντάγματος περί Ισότητας και μη Διακρίσεων». 

«Τον τελευταίο καιρό η ενδοοικογενειακή βία, (με τραγικά αποτελέσματα πολλές φορές), είναι ένα θέμα που μονοπωλεί τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, φέρνοντας στο προσκήνιο κυρίως την βία που ασκείται από το ανδρικό προς το γυναικείο φύλο αψηφώντας και το αντίθετο, την στιγμή που τέτοια περιστατικά σωματικής βίας και επιθετικότητας με θύματα άνδρες πληθαίνουν» αναφέρουν οι «Ενεργοί Μπαμπάδες» σε σχετική ανακοίνωση.
Έρευνες ήδη από τη δεκαετία του 1980 έχουν δείξει ότι οι άνδρες -παρά το κοινό στερεότυπο- υφίστανται εξίσου σοβαρούς τραυματισμούς, όσο και οι γυναίκες, ενώ τα ποσοστά των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας τείνουν να είναι τα ίδια ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα ευάλωτη και αδύναμη και τον άνδρα δυνατό και άτρωτο λόγω μυικής δύναμης, οφείλεται το γεγονός ότι οι άνδρες θύματα σωματικής βία μένουν απροστάτευτοι. Οι «Ενεργοί Μπαμπάδες» ζητούν να σταματήσει η θεσμική αδιαφορία και οι άνδρες – θύματα να αντιμετωπισθούν δίκαια βάσει του Συντάγματος περί Ισότητας και μη Διακρίσεων. «Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να περιθάλπει κάθε θύμα ανεξαρτήτως φύλου. Μέχρι στιγμής έχουμε δει να προστατεύονται μόνο οι γυναίκες προσφέροντάς τους δωρεάν νομική κάλυψη, δομές στήριξης και φιλοξενίας και γραφεία καταγγελιών» αναφέρουν και ζητούν να αναγνωριστεί η κακοποίηση των ανδρών από τις συντρόφους τους, να ληφθούν τα ίδια μέτρα και για αυτούς και με τις ίδιες παροχές.
Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Αποφάσεις ανάσα για τους ταλαιπωρημένους μπαμπάδες

Ενεργοί Μπαμπάδες: Οι καταστροφικές συνέπειες της γονικής αποξένωσης στα παιδιά


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss