ENI-TOTAL: Ανακαλύφθηκε σημαντικό κοίτασμα στο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ

Σε μια σημαντική ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 προχώρησε η κοινοπραξία ΕΝΙ TOTAL.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας στο κοίτασμα Cronos-1 του τεμαχίου 6 εντοπίσθηκε φυσικό αέριο η ποσότητα του οποίου σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις υπολογίζεται στα 2,5 tcf. Το κοίτασμα Cronos-1 είναι ο τέταρτος στόχος που επιχειρεί η ΕΝΙ και ο δεύτερος στο τεμάχιο 6.
Η ανακάλυψη φυσικού αερίου του Cronos-1 μπορεί να ξεκλειδώσει πρόσθετες δυνατότητες στην περιοχή και αποτελεί μέρος της επιτυχημένης προσπάθειας της Eni να παράσχει περαιτέρω προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας.

«Αυτή η επιτυχημένη ερευνητική γεώτρηση στο Cronos-1 είναι μια άλλη απεικόνιση του αντίκτυπου της στρατηγικής μας εξερεύνησης, η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη πόρων με χαμηλό τεχνικό κόστος και χαμηλές εκπομπές άνθρακα, για να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πρόσθετων πηγών παροχής αερίου σε Ευρώπη», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος εξερεύνησης της Total, Kevin McLachlan.
Η Eni είναι παρούσα στην Κύπρο από το 2013. Η Εταιρεία διαχειρίζεται τα τεμάχια 2, 3, 6, 8, και 9 και έχει συμμετοχές στα τεμάχια 7 και 11 που διαχειρίζεται η Total.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss