Ενημέρωση του Xbox Series X επιτρέπει σε περισσότερους δίσκους να αναπαράγονται χωρίς σύνδεση στο Internet

Η Microsoft ενημέρωσε αθόρυβα το λειτουργικό σύστημα του Xbox Series X για να αφαιρέσει την απαίτηση να γίνεται την πρώτη φορά διαδικτυακός έλεγχος συμβατότητας (online check-in) πριν την αναπαραγωγή δίσκων Xbox One ή συγκεκριμένων cross-generation δίσκων «Smart Delivery».

Η ιστοσελίδα ArsTechnica, λέει ότι όταν είχε αναφέρει για πρώτη φορά το συγκεκριμένο ζήτημα τον περασμένο Μάϊο, είχε επισημάνει πως το Xbox Serie X έκρυβε το κατέβασμα διάφορων αρχείων διαμόρφωσης (config files) πίσω από το μήνυμα «Getting your game ready….» κατά τη πρώτη φόρτωση του επηρεαζόμενου παιχνιδιού που βρισκόταν σε οπτικό δίσκο. Αν το σύστημα δεν ήταν συνδεδεμένο στο Internet ωστόσο, η Microsoft φρόντιζε να φέρει τους χρήστες του Series X αντιμέτωπους με ένα μήνυμα λάθους «This game isn’t ready yet», αποτρέποντας τους πλήρως από το να μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι.
Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο το κανάλι Hikkomori Media στο YouTube παρατήρησε ότι το online check-in είχε καταργηθεί. Η αναπαραγωγή παιχνιδιών σε δίσκους που προηγουμένως παρουσίαζαν σφάλματα, μπορούσαν πλέον να εγκατασταθούν και να «τρέξουν» κανονικά, ακόμα και αν το σύστημα δεν ήταν συνδεδεμένο στο Internet.

Απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με αυτό το βίντεο αυτήν την εβδομάδα, η επικεφαλής του τμήματος Xbox Engineering, Eden Marie επιβεβαίωσε ότι η Microsoft διέθεσε αθόρυβα την ενημέρωση με την αλλαγή (χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στις σημειώσεις έκδοσης) τον περασμένο μήνα, και πιο συγκεκριμένα στις ενημερώσεις 2208 του συστήματος. «Εξετάσαμε δεδομένα από το λανσάρισμα των Series X|S και προσδιορίσαμε ότι ο διαδικτυακός έλεγχος συμβατότητας δεν ήταν απαραίτητος στη συντριπτική πλειονότητα των …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss