Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στη σπατάλη τροφίμων

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στη σπατάλη τροφίμων το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 12-3μμ .Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής 2017, το Μπορούμε και το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή στη διασταύρωση των πεζοδρόμων των οδών Βύσσης & Αιόλου.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στη σπατάλη τροφίμων, καθώς και η ενημέρωση για τον εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο διάσωσης και προσφοράς περισσευούμενου φαγητού μέσω του Μπορούμε και της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας SavingFood.

Παράλληλα, οι Αθηναίοι θα γνωρίσουν ακόμα καλύτερα το Εμπορικό Τρίγωνο και τους νέους πεζόδρομούς του, καθώς και την μοναδική αξία της περιοχής ως εμπορικός προορισμός στην καρδιά της πόλης. Το Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου της Αθήνας, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει ήδη οδηγήσει στην αναβάθμιση, τον καθαρισμό και την πεζοδρόμηση δέκα οδών του Εμπορικού Τριγώνου.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συλλογική προσπάθεια και να συμβάλουν άμεσα στη διάσωση και κοινωφελή προσφορά τροφίμων. Με περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά που θα έχουν διασώσει οι εθελοντές του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», με πολλή θετική ενέργεια και δημιουργικότητα, θα ετοιμάσουμε θρεπτικές και ευφάνταστες σαλάτες που θα προσφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)  για τη στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Τους συμμετέχοντες θα πλαισιώσουν με τη δημιουργική τους καθοδήγηση και έμπνευση οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, Μιχάλης Ηρωγλίδης και Στέλιος Μαστοράκος.

Όσο για τους μικρούς μας φίλους, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη σπατάλη τροφίμων, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά μέσα από δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες, παρέα με τους εθελοντές του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο».

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Τριγώνου της Αθήνας
Αιόλου 47, Αθήνα
(+30) 210.323.5563

6942293341

 

Μπορούμε               

210 3237805

info@boroume.gr

www.boroume.gr

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss