ΕΟΔΥ: Τι ισχύει με τους θανάτους που ανακοινώνονται;

Aπάντηση στα δημοσιεύματα που λένε ότι οι θάνατοι από κορονοϊό έχουν αυξηθεί, αλλά ο ΕΟΔΥ δεν τους ανακοινώνει δίνει ο Οργανισμός.

Η ακριβής αποτύπωση του αριθμού των θανάτων και της διαχρονικής τους τάσης προκύπτει με βάση την ημερομηνία θανάτου και όχι με βάση την ημερομηνία δήλωσης τους/καταγραφής στο μητρώο και κατά συνέπεια της ανακοίνωσής τους, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

«Ο ισχυρισμός, σημειώνει, ότι δεν ανακοινώνεται ο ακριβής αριθμός θανάτων ανά ημέρα δεν ισχύει, “αφού στο Διάγραμμα 2 της ημερήσιας έκθεσης οι στήλες που εκφράζουν τον αριθμό νέων θανάτων παρουσιάζονται με βάση την ημερομηνία θανάτου. Σε κάθε στήλη αναγράφεται και ο αριθμός των θανάτων εκείνης της ημέρας (ανεξάρτητα με το πότε δηλώθηκαν).

Στην έκθεση ο ημερήσιος αριθμός των νέων θανάτων έχει οριστεί ως ο αριθμός θανάτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 του μητρώου εντός των τριών τελευταίων ημερών. Παρόλα αυτά και οι θάνατοι προηγούμενων ημερών προστίθενται στο Διάγραμμα 2 σε προηγούμενες ημερομηνίες”».

Κλείνοντας, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, όλοι οι θάνατοι ανακοινώνονται και περιλαμβάνονται στην έκθεση και δεν απαιτούνται υπολογισμοί όπως αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, αν θέλει κανείς να γνωρίζει ανά ημέρα πόσα άτομα κατέληξαν».

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση δήλωσης είναι εγγενές χαρακτηριστικό κάθε συστήματος επιτήρησης παγκοσμίως. Τα δεδομένα είναι δυναμικά και μπορεί να αλλάζουν, καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.