Επεκτείνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού»

Με χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής επεκτείνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Σε μια συμβολική τελετή παρουσία πλήθους ηθοποιών και ανθρώπων του πολιτισμού, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού», Άννα Φόνσου, σηματοδότησαν την έναρξη των διαδικασιών για την αναβάθμιση του κτηρίου.
Ο εμπλουτισμός του κτηρίου με κοιτώνες και αίθουσα εκδηλώσεων βάση πρόσφατης σύμβασης που υπεγράφη χρηματοδοτείται με το ποσό των 992.000.01 ευρώ από ιδίους πόρους της Περιφέρειας.

Η κ. Φόνσου εμφανώς συγκινημένη, εκπροσωπώντας του συναδέλφους της, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συμβολή του στην προσπάθεια ολοκλήρωσης και κατασκευής του κτιρίου, λέγοντας πως «αυτός ο χώρος είναι πολύ σημαντικός για όλους τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη στήριξης. Σήμερα είναι μια από τις σημαντικότερες ημέρες της ζωής μου».
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από πλευράς Περιφέρειας για την εξασφάλιση του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την επέκταση των εργασιών ολοκλήρωσης του σπιτιού του ηθοποιού σημείωσε ότι «αυτός ο χώρος είναι αποτέλεσμα του οράματος και της προσπάθειας που καταβάλλει για πολλά χρόνια η Άννα Φόνσου. Είναι σημαντικός όχι μόνο για εσάς τους ηθοποιούς αλλά και για τον πολιτισμό και την πολιτιστική ταυτότητα και ιστορία του τόπου μας. Ως Περιφέρεια αποδεικνύουμε με πράξεις ότι τιμούμε την τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού. Με την παρουσία μας σήμερα εδώ στέλνουμε ένα συμβολικό μήνυμα ότι η Άννα Φόνσου δεν είναι μόνη της σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε συνοδοιπόροι της και θα συμβάλλουμε για να ολοκληρωθεί το όραμά της. Σε σύντομο διάστημα, μετά την υπογραφή και της προγραμματικής σύμβασης, θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί τον σταθμό μιας πορείας η οποία θα ολοκληρωθεί όταν θα παραδώσουμε το κλειδί τω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss