Έπεσε βερνίκι νυχιών στα ρούχα σου; Mην πανικοβάλλεσαι, υπάρχει τρόπος να το αφαιρέσεις!

Εκεί που έκανες το μανικιούρ σου μόνη σου στο σπίτι και αμφιταλαντευόσουν ανάμεσα σε ποια απόχρωση του κόκκινου πρέπει να βάψεις τα νύχια σου αυτές τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, έγινε το μοιραίο: έπεσε λίγο βερνίκι νυχιών πάνω στα ρούχα σου. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι. Το μανό μπορεί να μην είναι εύκολος λεκές, αλλά δεν είναι και ανίκητος! Γι’ αυτό, αν φυσικά έχεις ολοκληρώσει ήδη το βάψιμο, και διαβάζεις το άρθρο μας, δες τι ακριβώς μπορείς να κάνεις για να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών και να μην καταστρέψεις τα ρούχα… και τη διάθεσή σου.
#1 Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου
Εάν το ρούχο σου είναι από κάποιο ευαίσθητο ύφασμα, όπως το μετάξι, πρέπει να μην επιχειρήσεις να κάνεις οτιδήποτε μόνη σου και να τρέξεις αμέσως στο καθαριστήριο. Αν προσπαθήσεις να βγάλεις μόνη σου τον λεκέ το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ξεθωριάσεις το χρώμα του ρούχου ή να δημιουργήσεις κάποια τρύπα.
#2 Fast and Furious
Για τα υπόλοιπα υφάσματα που δεν είναι τόσο ευαίσθητα και πλένονται κανονικά στο πλυντήριο είναι σημαντικό να καθαρίσεις το μανό το συντομότερο ώστε να μην προλάβει να στεγνώσει. Αυτά που χρειάζεσαι είναι ένα ασετόν, μία λευκή πετσέτα και ένα λευκό πανί. Βάλε τη λευκή πετσέτα κάτω από το λεκέ, βούτηξε την άκρη του λευκού πανιού στο ασετόν και τρίψε ελαφρά και ταμποναριστά για να αφαιρέσεις το λεκέ. Πρέπει να επαναλάβεις ξανά και ξανά, προσέχοντας να χρησιμοποιείς τις καθαρές πλευρές του πανιού.
#3 Ο επιμένων νικά
Εάν ο λεκές παραμένει δοκίμασε να ρίξεις πάνω του λίγο οινόπνευμα. Βρέξε μια μπατονέτα και τρίψε το λεκέ. Τέλος πλύνε το ρούχο ως συνήθως στο πλυντήριο στη θερμοκρασία και στο πρόγραμμα που συνήθιζες να το πλένεις.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss