Επιδιώκει ο Σόιμπλε την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας; Εάν όμως «πέσει» η Ελλάδα;

Γράφει ο κ. Στέφανος Μυτιληναίος για την Tribune. Τα «οικονομίστικα» μιας χούφτας εμμονικών δεν τα κατάλαβα ποτέ. Η γεωπολιτική θέση και η στρατιωτική ισχύς είναι που κατατάσσουν τις χώρες, όχι το δημόσιο χρέος. Από άποψη γεωπολιτικής θέσης η Ελλάδα είναι η σημαντικότερη χώρα της Ευρώπης και της Δύσης.

Από άποψη στρατιωτικής ισχύος η Ελλάδα είναι μια πανίσχυρη σύγχρονη στρατιωτική μηχανή, από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτουν στρατό και όχι… χωροφυλακές.

Στην παρούσα συγκυρία η χώρα μας έχει αναβαθμιστεί.

Η αστάθεια (αν και σε φαινομενική ύφεση αυτή τη στιγμή) στα δυτικά Βαλκάνια, η «ωρολογιακή βόμβα» Τουρκία, ο τζιχάντ στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και ανατολική Μεσόγειο, οι αγωγοί που σχεδιάζονται να περάσουν από τη χώρα μας, όλα αυτά καθιστούν την Ελλάδα το πετράδι του ΝΑΤΟ, τον ισχυρό και ασφαλή προμαχώνα της Δύσης.

Η Ελλάδα καλείται να αναλάβει κεντρικό περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Είναι ένας ρόλος διττός, από τη μία ως προπύργιο της Δύσης (δηλαδή των ΗΠΑ) σε ένα ανασφαλές περιβάλλον και από την άλλη ως «εκπρόσωπος» του κοσμικού αραβικού κόσμου στη Δύση.

Είναι ένας ρόλος που η Ελλάδα δύναται να αναλάβει (και ήδη έχει αναλάβει) διότι ιστορικά και πολιτισμικά είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τον φέρει εις πέρας.

Η Ελλάδα επίσης έχει αναλάβει και τη διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια.

Διάφοροι τυρρανίσκοι και ηγεμονίσκοι της κακιάς ώρας στα βόρεια σύνορά μας απειλούν τον πολιτισμένο τρόπο ζωής μας. Εμπορεύονται ευθαρσώς ναρκωτικά, όπλα, ανθρώπους-ανθρώπινα όργανα και σχεδιάζουν «αλλαγές συνόρων», υποκινούμενοι από κέντρα «πρακτόρων του χάους».

Η δυναμική παρέμβαση της Ελλάδας πριν λίγο καιρό, που προειδοποίησε με αυστηρές συνέπειες όσους επιχειρήσουν αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, όχι μόνο εγγυήθηκε την εδαφική ακεραιότητα του «μπάφερ» κράτους των Σκοπίων αλλά και αποκλιμάκωσε μέσα σε λίγα 24ωρα την κρίση σε αυτή τη χώρα, διαφυλάσσοντας στην ουσία τα δυτικά συμφέροντα στην περιοχή και την ασφάλεια της ίδιας της Ευρώπης.

Παράλληλα, οι ισχυροί άξονες Ελλάδας-Ισραήλ και Ελλάδας-Αιγύπτου, εγγυώνται ότι το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου θα φτάνει με ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως η ροή να εξαρτάται από τις «διαθέσεις» της ρωσικής στέπας ή του κάθε νεο-σουλτάνου.

Το οχυρό Ελλάς είναι και προμαχώνας, μαζί με την Ιταλία, στις ροές απελπισμένων προσφύγων ή μεταναστών που κινούνται για να κατακλύσουν την Ευρώπη.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα περισσότερα κάνει η Ελλάδα. Μια όχι «μικρή» χώρα, όπως θέλουν κάποιοι να την εμφανίζουν, αλλά μια μεσαία (πληθυσμιακά) χώρα της Ευρώπης και ένα ισχυρότατο οικουμενικό κοσμοπολίτικο έθνος απλωμένο σε όλο τον κόσμο, με οικονομική, εφοπλιστική και τραπεζική ισχύ.

Πάνω από όλα όμως η Ελλάδα στέκει διαχρονικά ως ο φάρος και η γενέτειρα του δυτικού Πολιτισμού.

Και από την άλλη ο Σόιμπλε. Ο τροχήλατος εμμονικός Ούννος, που ή δεν βλέπει τον χάρτη και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται, ή βλέπει μια χαρά τον χάρτη αλλά υπηρετεί συμφέροντα που δεν συνάδουν με τα κοινά ευρωπαϊκά ή υπερατλαντικά.

Στην τελική όμως πρέπει να μας είναι εντελώς αδιάφορο τι έχει μέσα στο δυστυχισμένο μυαλό του ο Σόιμπλε ή ποιας ελίτ κελεύσματα διεκπεραιώνει.

Οι Γερμανοί που δεν συμφωνούν με τον Σόιμπλε έχουν τις θεωρίες τους.

Η Süddeutsche Zeitung γράφει ότι «ένας ολόκληρος λαός [ο ελληνικός] έχει γίνει θύμα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα», εννοώντας ότι ο Σόιμπλε επιχειρεί να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα για να κερδίσει τις εκλογές στη χώρα του.

Η Tageszeitung ζητά την παραίτηση Σόιμπλε και σημειώνει ότι «…το Eurogroup θέλει να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι θα πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Στην πράξη αυτό σημαίνει 50 χρόνια δουλείας. Η κρίση που ξεκίνησε το 2010 θα βασανίζει ακόμα πολλές γενιές Ελλήνων».

Δεν θέλω λόγια συμπάθειας, δεν θέλω «κατανόηση», δεν θέλω παρηγοριά. Αυτά ανήκουν σε μια εποχή που ντόπιοι κοτσαμπάσηδες περιφέρονταν στην Ευρώπη ως ικέτες «δόσεων» που θα «έσωναν» την Ελλάδα.

Τώρα ήρθε η ώρα για το ξεκαθάρισμα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το «παιχνιδάκι» του Σόιμπλε τέλειωσε.

Δεν μπορεί άλλο αυτός ο «τύπος», ο «δρ Σόιμπλε» όπως τον αποκαλούσε με γλοιώδες ύφος ο Βαρουφάκης, να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου.

Αυτά που απαιτεί ο Σόιμπλε οδηγούν την Ελλάδα στην αποσταθεροποίηση και στην κατάρρευση.

Μαζί του, στο ίδιο κάδρο, και οι υπόλοιποι ομοϊδεάτες του, οι άνευροι και ξενέρωτοι γιάπηδες των Βρυξελλών, όλος αυτός ο θίασος που έχει καταστήσει την ήπειρό μας πεδίο μάχης τρομοκρατών και τόπο ανασφάλειας.

Εάν πέσει όμως η Ελλάδα, όπως τα μεθοδεύει ο Σόιμπλε, θα πέσει και η Ευρώπη.

Διότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει γερμανικό προτεκτοράτο, δεν το επιτρέπουν έτσι κι αλλιώς οι Αμερικανοί, οπότε απλά θα πέσει.

Εάν πέσει η Ελλάδα κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τις ορδές των βαρβάρων τζιχαντιστών, ισλαμιστών και λοιπών έξαλλων της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Θα ανοίξουν οι πύλες της Κόλασης. Αυτό θέλει ο Σόιμπλε; Αυτό επιδιώκει;

Δεν ξέρω τι λέει ο Τσακαλώτος στις διαπραγματεύσεις, με ποιον γόρδιο δεσμό παλεύει, τι έχει στο μυαλό του. Μου είναι αδιάφορο τι λέει και τι κάνει ο Τσακαλώτος.

Είναι η ώρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να «τελειώσει» το θέμα. Ας βρει τη λύση με τους φίλους μας στην Ουάσιγκτον. Να τελειώνουμε τώρα με τους χυδαίους της Ε.Ε. και τον «δρ. Σόιμπλε», όπως τον προσφωνούσε γεμάτος λαγνεία ο Βαρουφάκης.

Δεν μπορεί αυτός ο «τύπος» να υψώνει πλέον το δάχτυλο στην Ελλάδα.

Οι γεωπολιτικές ισορροπίες έχουν αλλάξει, ο ρόλος της Ελλάδας στη σκακιέρα έχει αλλάξει (φρόντισε ο Κοτζιάς για αυτό), επιτέλους κάποιος πρέπει να προσγειώσει τον Σόιμπλε στην πραγματικότητα.

Θα το κάνει ο Λευκός Οίκος; Θα το κάνουμε εμείς υιοθετώντας μια γεωπολιτική γλώσσα αποβάλλοντας τις «οικονομίστικες» σαχλαμάρες; Ας το κάνει κάποιος να τελειώνουμε επιτέλους.

Δεν μπορεί άλλο αυτός ο εμμονικός να παίζει όχι μόνο με τις μοίρες ενός αρχαίου έθνους, όπως οι Έλληνες, αλλά και με την ασφάλεια του δυτικού κόσμου.

Ο «τύπος» δεν είναι πλέον επικίνδυνος για τον ελληνικό λαό, είναι επικίνδυνος για όλη τη Δύση.

Τελειώστε τον επιτέλους, ένας τελειωμένος έτσι κι αλλιώς είναι!

Υ.Γ. Και επιτέλους, αυτό το «κουνουπίδι» τον Ντάισελμπλουμ, το αστειάκι της παρέας για καρπαζιές μετά από σφηνάκια, θα τον τρώμε για πολύ ακόμα στη… μάπα; Υποτίθεται θα τον έστελναν σπίτι του, τον αποτυχημένο. Ένας, ένας να μας αδειάζουν τη γωνιά. Αρκετά!

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss