Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες: Οι δικαιούχοι και η αίτηση

Νέα οικονομική βοήθεια υπό προϋποθέσεις για τους μακροχρόνια άνεργους – Πού κάνετε αίτηση για το επίδομα 200 ευρώ

Να διεκδικήσουν μία νέα οικονομική ενίσχυση μπορούν οι μακροχρόνια άνεργοι πέρα από την επιταγή ακρίβειας που αναμένεται να πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.
Οι δικαιούχοι μπορούν υποβάλλοντας μία αίτηση να λαμβάνουν για διάστημα ενός έτους το ποσό των 200 ευρώ ανά μήνα.

Για την υποβολή της αίτησης, οι δικαιούχοι θα χρειαστούν μόλις δύο δικαιολογητικά και τα στοιχεία τους, όπως ΑΜΚΑ και ταυτότητα.
Ποιοι δικαιούνται το εν λόγω επίδομα

Το επίδομα αφορά σε μακροχρόνια άνεργους από 20 έως 66 ετών, των οποίων έχει λήξει η τακτική επιδότηση και δεν πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος).
Πού κάνετε αίτηση για το επίδομα 200 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο μηνών από τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους:

Aυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services -Μέσω των ΚΕΠ

Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ευρώ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.
Διαβάστε επίσης:
Πρεμιέρα αύριο για «εορταστικό καλάθι» και «καλάθι του Άη Βασίλη»
Έκτακτο επίδομα 600 ευρώ και στους πυροσβέστες – Πότε θα καταβληθεί
Επίδομα θέρμανσης – MyΘέρμανση: Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss